We zijn onze website aan het vernieuwen. Het kan zijn dat sommige functies nog niet optimaal werken of dat je informatie mist. We zijn er mee bezig. Als je iets niet kunt vinden laat het ons weten via ln.sdnofnaairdnom@eitacinummoc.

Mogelijk gemaakt

Grenzeloze Rotterdammers

Rotterdam is de populairste trouwstad voor Turkse en Marokkaanse Nederlanders. De grootste bruiloften worden gehouden op bedrijventerreinen. Hier zijn de investeringskosten voor het gebouw voordelig en is het parkeren gratis. Voormalige bedrijfspanden worden volledig omgebouwd tot trouwpaleis en verhullen aan de buitenkant vrijwel niets van wat er binnen gebeurt. De grootste trouwzaal 'Het Paleis' in de Spaanse Polder kan zo'n 1000 gasten ontvangen. Op de foto: Het Paleis. Foto: Peter de Krom / Hollandse Hoogte

Grenzeloze Rotterdammers

Rotterdam State of Mind, Rotterdam
Regeling: Kunst Opdracht Jaar: 2016 Bedrag: € 10.100

Fotograaf Peter de Krom kreeg de opdracht werk te maken als onderdeel van de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad. Met deze manifestatie vierde Rotterdam 75 jaar wederopbouw. De Krom en journalist Dore van Duivenbode maakten een achtdelige fotoreportage die werd tentoongesteld in een openbare pop-up expositie langs een drukke looproute aan de Leuvenhaven in Rotterdam en gepubliceerd werd in het online tijdschrift Vers Beton.

Manifestatie in 2016.