Mogelijk gemaakt

herman de vries. voor jullie voeten

Leerlingen van OBS Teun de Jager in Schoorl verzamelen 'bodemtype: EZg21' op het land van boerin Backer in Aagtdorp, voor de tentoonstelling van herman de vries in Alkmaar, 2019. Foto: Erna Faust

herman de vries. voor jullie voeten

Stedelijk Museum Alkmaar herman de vries Bekijk de website
Regeling: Kunst Opdracht Jaar: 2018 Bedrag: € 70.000

Het Stedelijk Museum Alkmaar heeft de uit Alkmaar afkomstige herman de vries opdracht gegeven om een uniek kunstwerk te maken waarmee hij letterlijk terugkeert naar zijn geboortegrond. Het wordt een serie van 21 ‘aarduitwrijvingen’, waarbij de vries de hulp van 21 basisscholen in Noord-Holland heeft ingeschakeld.

De natuur speelt een essentiële rol in het werk van herman de vries. Hij leert de leerlingen met dit project om beter naar hun eigen leefomgeving te kijken. Het eindresultaat is ‘een alternatieve atlas van Noord Holland’, die wordt opgenomen in de collectie van Stedelijk Museum Alkmaar en de kern vormt van de solotentoonstelling herman de vries. voor jullie voeten.

De tentoonstelling is te zien van 1 juni tot en met 1 september 2019. De opdracht werd mede mogelijk gemaakt door een Bijdrage Opdrachtgeverschap.