Mogelijk gemaakt

Makers van Arnhem

Negin Zendegani, uit de serie Gemengde stellen, voor het project Waarom ik van je houd, tijdens de gelijknamige tentoonstelling in Museum Arnhem, 2017

Makers van Arnhem

Museum Arnhem, Arnhem Negin Zendegani Bekijk de website
Regeling: Kunst Opdracht Jaar: 2018 Bedrag: € 24.350

Arnhem is een stad van ‘makers’, zoals kunstenaars, ontwerpers, creative writers en ambachtslieden. De diversiteit in Arnhem is groot: van kunst tot technologie, van ambacht tot innovatie, van autonoom tot business to business. De verschillende makers zijn van grote betekenis voor de stad en haar inwoners, maar buiten de eigen branche soms niet zo zichtbaar.

Het museum gaf de in Arnhem gevestigde kunstenaar Negin Zendegani opdracht om onderzoek te doen naar de Arnhemse makers en om ze in beeld te brengen. Dit resulteerde in een fotoserie die wordt gepresenteerd in de openbare ruimte, als een handreiking van Museum Arnhem aan de stad in de periode van sluiting.

De nieuwe fotoserie van Negin Zendegani is te zien vanaf het voorjaar van 2019 in een buitententoonstelling in de Arnhemse binnenstad. De opdracht werd mede mogelijk gemaakt door een Bijdrage Opdrachtgeverschap.