Mogelijk gemaakt

Mr. J.J. van der Veldebrug

Peter Vink, Mr. J.J. van der Veldebrug, Amsterdam Light Festival 2018. Foto: Janus Van Den Eijnden

Mr. J.J. van der Veldebrug

Amsterdam Light Festival Peter Vink Bekijk de website
Regeling: Kunst Opdracht Jaar: 2018 Bedrag: € 40.656

Voor Amsterdam Light Festival 2018 maakte kunstenaar Peter Vink een werk dat inhoudelijk aansluit bij het festivalthema The Medium is the Message. Vink koos een architectonische brug uit als mal voor zijn lichtkunstwerk met dezelfde naam: de Mr. J.J. van der Veldebrug over het Oosterdok. In zijn ontwerp herbelicht hij de architectonische waarde van de brug.

Met de realisatie van meer dan tweehonderd kunstwerken sinds 2012 heeft Amsterdam Light Festival in korte tijd lichtkunst bekend gemaakt bij een groot publiek. Jaarlijks werken kunstenaars van over de hele wereld aan een nieuwe tentoonstelling die speciaal voor Amsterdam wordt gemaakt. Een deel van deze kunstwerken, waaronder de lichtsculptuur van Vink, komt terecht in de vaste collectie van het festival en gaat vervolgens de wereld over. Amsterdam Light Festival 2018 duurde van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019.

De opdracht aan Vink werd mede mogelijk gemaakt door middel van de Bijdrage Opdrachtgeverschap aan Amsterdam Light Festival.