Mogelijk gemaakt

Poëziealbum

Poëziealbum

Anne Frank Stichting versje van Anne Frank Bekijk de website
Regeling: Aankopen Jaar: 2017

Anne Frank Stichting heeft met een bijdrage van het Mondriaan Fonds een origineel poëziealbum aangekocht met een versje van Anne Frank. Het versje is opgeschreven als een woordgrapje waarbij de nummering van de versregels de juiste versie aangeeft. Ook heeft zij een foto van zichzelf ingeplakt met de tekst ‘vergeet mij niet’.

Het album, afkomstig van een klasgenootje van Anne Frank op de Montessorischool, heeft een relatie met gebeurtenissen die zowel voor de Nederlandse als de internationale geschiedenis van belang zijn. Vooral door de manier waarop het museum de verbinding met het publiek opzoekt, wordt het belang voor de Collectie Nederland duidelijk. De potentie van de presentatie zit zowel in de link met het dagelijks leven van Anne Frank voor de oorlog als in de mogelijkheid om de impact van de oorlog op het leven van haar klasgenoten die in het album voorkomen te presenteren.

Garance Reus-Deelder (zakelijk directeur Anne Frank Stichting): ‘Deze in het licht van de geschiedenis emotioneel beladen tekst sluit naadloos aan bij de missie van de Anne Frank Stichting om Anne Franks levensverhaal onder de aandacht van een wereldwijd publiek te brengen. Het tonen van dit album zal helpen om te ervaren dat Anne een gewoon meisje was, dat volop in het leven stond voordat zij moest onderduiken en de Joodse bevolking werd vervolgd en vermoord.’

Bijdrage Mondriaan Fonds: € 60.000