We zijn onze website aan het vernieuwen. Het kan zijn dat sommige functies nog niet optimaal werken of dat je informatie mist. We zijn er mee bezig. Als je iets niet kunt vinden laat het ons weten via ln.sdnofnaairdnom@eitacinummoc.

Mogelijk gemaakt

Public Hybrid

David Jablonowski, Public Hybrid, 2017. Tijdens Art Zuid in Amsterdam

Public Hybrid

Gemeente Smallingerland David Jablonowski Bekijk de website
Regeling: Kunst Opdracht Jaar: 2018 Bedrag: € 60.000

Met het kunstproject ‘Bestemming Drachten’ wil Gemeente Smallingerland Drachten op de kaart zetten als innovatieve kennis- en cultuurstad. De komende tijd wordt gewerkt aan kunstwerken die de grenzen van de plaats markeren in de vier windrichtingen. Verschillende kunstenaars zijn geselecteerd om de stadsmarkeringen aan de noord-, oost- en westkant van Drachten te ontwerpen, waaronder David Jablonowski.

Public Hybrid is een permanent kunstwerk van David Jablonowski dat op uitnodiging van de Gemeente Smallingerland in Drachten gerealiseerd zal worden. Public Hybrid is een ingreep in het landschap, opgebouwd uit vier pilaren bedekt met o.a. zonnepanelen die verwijzen naar duurzame energie, als een plek waar mensen worden uitgenodigd door het landschap te dwalen.