Mogelijk gemaakt

Sencity Festival 2019 (Utrecht)

Sencity Festival 2018, TivoliVredenburg Utrecht. Foto: Linsey Kuijpers

Sencity Festival 2019 (Utrecht)

Stichting Possibilize, Breda Susan van Hengstum Bekijk de website
Regeling: Kunst Opdracht Jaar: 2018 Bedrag: € 3.250

Stichting Possibilize uit Breda organiseert al vele jaren een muziekfestival voor doven, slechthorenden en horenden. De stichting geeft voor de editie in 2019, Sencity Utrecht, een aantal makers, waaronder Susan van Hengstum, opdracht om interactieve installaties te maken, die verbinding tussen de diverse publieksgroepen stimuleren.

In de centrale ruimte, het hart van het festival, moeten de installaties de nieuwsgierigheid van de bezoekers prikkelen en uitnodigen tot deelname. Bovendien wil de Possibilize kunstenaars en artiesten uitdagen om nieuwe mogelijkheden binnen het eigen werk te onderzoeken. Door hen een toegepaste context – een festival voor doven, slechthorenden en horenden – mee te geven, wordt een spanning gecreëerd tussen deze context en hun reguliere artistieke proces. Door te denken en handelen vanuit mogelijkheden, ‘possibilizing’ genoemd, ontstaan nieuwe inzichten die uiteindelijk leiden tot een vernieuwing en verrijking van hun werk, ook in hun verdere carrière.

Het festival vindt plaats op 30 maart 2019 in TivoliVredenburg. De installatie van Susan van Hengstum werd mogelijk gemaakt door een Bijdrage Opdrachtgeverschap aan Stichting Possibilize.