Mogelijk gemaakt

Social Capital

Lara Almarcegui, BOLD TOREN BOUWMATERIALEN, gevel Hyperion Lyceum, september 2018. Foto: Vika Ushkanov

Social Capital

LIMA, Amsterdam Julika Rudelius, DNK Ensemble, Koen Nutters, Lyubov Matyunina, Maria Pask, Martijn Tellinga, Bart Stuart & Klaar van der Lippe, Lara Almarcegui Bekijk de website
Regeling: Kunst Opdracht Jaar van toekenning: 2018 Bedrag: € 53.526

Social Capital is een meerjarig kunstprogramma naar aanleiding van de kapitalisering van de stad Amsterdam, de toerisme stromen en de toename van Airbnb’s en buitenlands kapitaal in de huizenmarkt. Het wordt georganiseerd door Ondernemershuis Crataegus, TAAK, Non-Fiction en LIMA, die ieder in hun eigen omgeving een programma ontwikkelen dat hierop aansluit. Het geheel wordt gecommuniceerd binnen Public Art Amsterdam.

Voor LIMA, Non-Fiction en TAAK staat de vraag centraal of via de kunsten een nieuwe visie kan worden ontwikkeld in de ruimte die we samen delen. Het Mondriaan Fonds draagt met een Bijdrage Opdrachtgeverschap bij aan nieuwe werken van Julika Rudelius, Lyubov Matyunina en DNK Ensemble in West, en aan Lara Almarcegui, Klaar van der Lippe & Bart Stuart en Maria Pask in Stadsdeel Noord. De nieuwe werken worden in samenspraak met of in reactie op de ontwikkelingen in de desbetreffende buurt ontwikkeld.

Social Capital #1 vond plaats als onderdeel van de manifestatie Pay Attention Please! van 12 tot en met 30 september 2018 in Amsterdam-Noord, met een Meet-Up tijdens het slotweekend in Ondernemershuis Crataegus. Het programma voor Amsterdam-West wordt in mei 2019 gepresenteerd.