Mogelijk gemaakt

Terreinwinst

Peter Stel, Terreinwinst, 'Roept u maar!'

Terreinwinst

Voetbalclub ASV Arsenal Mark Bain, Helmut Dick, Zoro Feigl, Erik Kessels, Erik van Lieshout, LUSTlab, Hans van der Meer, Karin Mientjes, Paulien Oltheten, Peter Stel en Marieken Verheijen Bekijk de website
Regeling: Kunst Opdracht Jaar: 2011

Voetbalclub ASV Arsenal in Amsterdam gaf de opdracht voor kunst rondom het voetbalveld. Op en rond het veld maar ook in het clubhuis werden stapsgewijs een groot aantal kunstwerken geplaatst. Elf kunstenaars werden hiervoor geselecteerd om het sportpark te verrijken. Na de opening zijn de kunstwerken op het sportveld nog een aantal jaren te bezichtigen.

Het waren twee voetbalvaders –  Mart van Bree en PJ Roggeband – die het initiatief namen voor dit kunstproject omdat ze wel eens wat aantrekkelijks wilden zien tijdens hun zaterdagochtenden langs het veld. ‘Met dit kunstproject wilden wij een brug slaan tussen sport en kunst’, aldus Van Bree en Roggeband.

Met werken van: Mark Bain, Helmut Dick, Zoro Feigl, Erik Kessels, Erik van Lieshout, LUSTlab, Hans van der Meer, Karin Mientjes, Paulien Oltheten, Peter Stel en Marieken Verheijen.