Mogelijk gemaakt

Toekenningen De Verbeelding

video still: Headless Trees

Toekenningen De Verbeelding

Sara Rajaei, Jeroen Kooijmans, Gabriel Lester
Regeling: De Verbeelding Deelnemende partijen: seriousFilm, Submarine Docs, The Film Kitchen

Voor De Verbeelding, een tweejaarlijks samenwerkingsproject van het Nederlands Filmfonds en het Mondriaan Fonds, zijn 3 projecten geselecteerd voor een realiseringsbijdrage. Het gaat om Headless Trees van Sara Rajaei, Love-22-Love van Jeroen Kooijmans en A Ringing in the Ears van Gabriel Lester. Bij De Verbeelding krijgen beeldend kunstenaars de mogelijkheid om samen met filmproducenten een artistieke film van speelfilmlengte te realiseren.

De projecten werden eerder geselecteerd voor een ontwikkelingsbijdrage binnen de regeling. Voor de realiseringsronde ontvangt elk project een realiseringsbijdrage van maximaal €450.000 per project.

De adviescommissie, bestaande uit Anke Bangma, Peter Krüger, Atousa Bandeh en filmconsulent Sherin Seyda selecteerde de volgende 3 projecten:

film still: Headless Trees
film still: Headless Trees

Headless Trees

Beeldend kunstenaar/regisseur: Sara Rajaei
Producent: seriousFilm
Coproducent: near/by film
Logline: Een gewone familie zoekt haar toevlucht in denkbeeldige werelden: ze dansen om geesten te bestrijden, maken van begrafenissen feesten en ze plannen een tunnel door de aarde, dit alles om het trauma van verdwijningen, bezetenheid en de dood tegen te gaan.
Toegekende bijdrage: € 440.000

film still: Love-22-Love
film still: Love-22-Love

Love-22-Love

Beeldend kunstenaar/regisseur: Jeroen Kooijmans
Producent: Submarine Docs
Logline: Gedreven door de wil zijn demonen te verslaan, vertelt kunstenaar Jeroen Kooijmans een aangrijpend verhaal van liefde en duisternis. Love-22-Love gaat over zijn verlangen nooit meer een psychose te krijgen en de diepe liefde voor zijn vrouw Elspeth Diederix: op de bodem van zijn bestaan dient de liefde als medicijn.
Toegekende bijdrage: € 425.000

storyboard: A Ringing in the Ears
storyboard: A Ringing in the Ears

A Ringing in the Ears

Beeldend kunstenaar/regisseur: Gabriel Lester
Producent: The Film Kitchen
Logline: Zes militaire muzikanten vluchten na een aanval op hun parade een bos in. In de chaos die volgt, wordt een gewonde collega voor dood achtergelaten in het bos. Langzaam en meedogenloos valt de eenheid uiteen. Ieder probeert te ontsnappen uit het vijandelijke grondgebied én aan elkaar.
Toegekende bijdrage: € 440.000

De Verbeelding

De Verbeelding is een samenwerkingsproject van het Nederlands Filmfonds en het Mondriaan Fonds. De Verbeelding biedt beeldend kunstenaars samen met filmproducenten de mogelijkheid een  artistieke film van speelfilmlengte te realiseren. Doel is het stimuleren van films die hun oorsprong voornamelijk vinden in de beeldende kracht van het medium, films die de grenzen tussen beeldende kunst en film verkennen.

Eerder ontvingen projecten als Kala azar (Janis Rafa), The Last Ride of the Wolves (Alberto De Michele) en Stones Have Laws (Lonnie van Brummelen, Siebren de Haan & Tolin Alexander) een bijdrage in het kader van De Verbeelding.