Mogelijk gemaakt

Voucher Documenta: 20 toekenningen

documenta fifteen, ruruHaus, Kassel, 2022. Foto: Nicolas Wefers

Voucher Documenta: 20 toekenningen

Regeling: Jaar van toekenning: 2022

20 kunstenaars hebbende Voucher Documenta toegekend gekregen. De bijdrage is bedoeld om de internationale positie van beeldend kunstenaars uit het Koninkrijk der Nederland en een impuls te geven door hun aanwezigheid op belangrijke internationale events te stimuleren. Het Mondriaan Fonds biedt beeldend kunstenaars zo de gelegenheid om inzicht te krijgen in het internationale beeldende kunstveld, hun eigen internationale netwerk te versterken en hen te ondersteunen bij hun internationale profilering. Een toekenning bestaat uit een toegangskaart voor de professional preview en opening van Documenta. Daarnaast draagt het Mondriaan Fonds bij aan de reiskosten naar en van Kassel en de kosten van een onderkomen.

De 20 kunstenaars die een voucher hebben ontvangen zijn:

Johann Arens, Kristina Benjocki, Milena Bonilla, Jacob Dwyer, Sharelly Emanuelson, Rumiko Hagiwara, Inas Halabi, Bas van den Hurk, Jochem van Laarhoven, Natalia Papaeva, Anna Moreno, Jiajia Qi, Remco Torenbosch, Piotr Urbaniec, Tom van Veen, Robin Waart, Dan Walwin, Matthew Wilson, Baha Görkem Yalım, Marjet Zwaans

Het Mondriaan Fonds stelt vaker vouchers beschikbaar voor internationale kunst events. Voor de mogelijkheden, ga naar het regelingenoverzicht.

Dit project is tot stand gekomen met: