Mogelijk gemaakt

Welcome Stranger: Kunst op de gevel

Lilly van der Stokker, Dakterras met Bubbelbad, 2021. Foto: Gert Jan van Rooij

Welcome Stranger: Kunst op de gevel

Welcome Stranger Lily van der Stokker, Esther Tielemans, Radna Rumping en Kevin Bray
Regeling: Kunstenaarshonorarium Jaar van toekenning: 2021

Welcome Stranger heeft vorig jaar 4 kunstenaars uitgenodigd om nieuw werk te maken voor de gevel van hun eigen huis. Het doel is om de grens tussen binnen en buiten te doen vervagen. Middels het werk laat iedere kunstenaar iets persoonlijks zien in hun eigen buurt. Iedere gevel creëerde zo een experimentele tentoonstelling, waar voorbijgangers onverwacht mee in aanraking konden komen.

Welcome Stranger werkt met het idee van ‘tussenruimtes’; ruimtes die tussen publieke en private ruimtes in zitten. Een ruimte waar men een kijkje krijgt in het persoonlijke leven. Vanwege de corona epidemie werd er deze keer voornamelijk gekeken naar hoe de tussenruimte naar buiten konden worden gebracht. Zo werden de ruimtes dus meer toegankelijk voor bezoekers. Door kunst op de gevels te tonen konden de kunstenaars iets van hun persoonlijke leven weggeven en dus buiten op straat een tussenruimte creëren.

op de gevel van de tweede verdieping van een rijtjeshuis is het kunstwerk van Esther Tielemans te zien. Dit kunstwerk bestaat uit een glanzend groen vlak dat 3 ramen en 1 balkon omringt. Voor de rijtjeshuizen staat een boom en er is een parkeerplaats.
Esther Tielemans, Carwrapfolie op façade, 2021. Foto: Martine de Vente

De 4 deelnemende kunstenaars waren  Lily van der Stokker, Esther Tielemans, Radna Rumping en Kevin Bray.