Opdrachten

Ivan Cremer, Birth of Apollo, ARTZUID 2019 Ivan Cremer, Birth of Apollo, ARTZUID 2019

2019
ARTZUID 2019
Opdrachtgever: Stichting Art Zuid
Kunstenaar(s): Henk Schut, Gabriel Lester, Zachary Formwalt, Ronald van der Meijs, Sachi Miyachi, Pieter Jan Roggeband, Chaja Hertog, Nir Nadler

De zesde editie van ARTZUID vindt plaats van 17 mei tot en met 15 september 2019. Deze tweejaarlijkse beeldententoonstelling strekt zich met meer dan zestig kunstwerken uit op een 2,5 km lange route: op de Apollolaan en Minervalaan in Berlages Plan Zuid. In de groene omgevingen zijn moderne en hedendaagse figuratieve beelden en interactieve ruimtelijke installaties geplaatst van internationale kunstenaars.  De inrichting van de groepstentoonstelling is geïnspireerd op 17e eeuwse Italiaanse tuinen, waarbij dankzij de beeldenroute  de lanen en pleinen herleven tot plekken van verbinding. Deze verbinding wordt niet enkel gelegd binnen Amsterdam-Zuid, maar ook met de aangrenzende buurten, zoals Buitenveldert. De curatoren zijn Jhim Lamoree en Michiel Romeyn.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe aan ARTZUID voor de realisatie van zeven nieuwe, locatiegebonden werken in de openbare ruimte.

Bijdrage Mondriaan Fonds: € 75.000

website