Opdrachten

Giorgos Gripeos, The place over the passage, in opdracht van New Dakota Amsterdam Giorgos Gripeos, The place over the passage, in opdracht van New Dakota Amsterdam

2018
The Place over the passage
Opdrachtgever: Nieuw Dakota
Kunstenaar(s): Giorgos Gripeos

In opdracht van Nieuw Dakota maakt Giorgos Gripeos de installatie ‘The place over the passage ‘. Gripeos transformeert de white cube tot een levendig multimediaal podium.
Met de installatie en een performatief programma agendeert hij de thematiek van komen en gaan, bestemming en vertrek. De historische Odyssee wordt ingezet en getransformeerd naar de actualiteit. Met een tien uur durende Marathon lezing door tweehonderd deelnemers die ieder een fragment in hun eigen taal lezen, zal tijdens het Over ’t IJ festival de intensiteit en de actualiteit van het historische epos over het IJ galmen met een life streaming op de veerpont. Met een publieksprogramma wordt de plek ingezet om translokale verbindingen te leggen tussen het persoonlijke en het grootstedelijke, tussen Noord- en Zuid-Europa, Amsterdam en Athene (Piraeus), de NDSM-werf en de haven van Pythagorion.

Bijdrage Mondriaan Fonds: € 16.588

website