Maak kennis met het team

Dit zijn alle mensen die zich inzetten voor het Mondriaan Fonds. Zij zorgen dagelijks voor het proces rond jouw subsidieaanvraag, maken resultaten zichtbaar en organiseren activiteiten.

Directie

De directie is verantwoordelijk voor de algemene leiding, de strategische beleidsontwikkeling en externe contacten van het Mondriaan Fonds.

MT

Onze afdelingshoofden vormen samen het managementteam (MT). Samen met de directie zorgen de MT-leden voor een toekomstgericht beleid en samen met de afdelingen zorgen ze voor de praktische uitvoering daarvan.

Staf

Onze stafleden adviseren de directie op een specifiek (vak)gebied of zijn verantwoordelijk voor projecten die het fonds initieert of mede-initieert (bijvoorbeeld de Biennale van Venetië of de Prix de Rome).

Fonds Bureau

Onze collega’s van het fonds bureau begeleiden je aanvraag door het commissieproces. Het fonds bureau bestaat uit de afdeling administratie, de helpdesk, projectmedewerkers en receptie.

Administratie

De collega’s van de projectadministratie geven de ondersteuning in het aanvraagproces en zijn verantwoordelijk voor de administratieve verwerking van aanvragen. Ook dragen zij zorg voor het accountbeheer, het adressenbestand en ondersteunen ze de helpdesk.

Helpdesk en Receptie

Alle algemene vragen over aanvragen, activiteiten en evenementen kun je stellen aan onze receptie. Voor praktische vragen die te maken hebben met ons aanvraagsysteem zitten de collega’s van de helpdesk voor je klaar.

Projectmedewerkers

Het team projectmedewerkers zorgt ervoor dat alle aanvragen volledig en op tijd naar de commissie gaan en dat na de vergadering de uitkomst vlot gecommuniceerd wordt met de aanvrager. Je kunt bij een projectmedewerker terecht met inhoudelijke vragen, over de regelingen. Kijk in het overzicht of bij de regeling voor de juiste contactpersoon.

Communicatie

De afdeling communicatie zorgt voor de informatievoorziening rond subsidiemogelijkheden, activiteiten en evenementen. Via de website, de nieuwsbrief en social media,  met voorlichting, bijeenkomsten en publicaties. De afdeling luistert naar wat er speelt in het veld en deelt die informatie met de collega’s.

Facilitaire zaken

De afdeling facilitaire zaken beheert het gebouw,  zorgt ervoor dat we goed kunnen werken op kantoor, verzorgt de vergaderingen en verwerkt de post.

Financiën

De collega’s van de afdeling financiën zijn onder andere verantwoordelijk voor budgetbeheer en de (jaarlijkse) rapportages van het fonds. Daarnaast controleren ze de begrotingen en de verantwoordingen van aanvragers. Ook zijn ze nauw betrokken bij de effectmeting van fondsbijdragen.

IT

De afdeling IT draagt zorg voor de automatisering in de aanvraag- en werkprocessen bij het fonds; het beheer van de aanvraagapplicatie, het netwerkbeheer, maar ook het zorgen voor goedwerkende apparatuur voor de medewerkers.

Vragen?

We helpen je graag. Je kunt ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken. Een vraag over een subsidieregeling? Mail dan rechtstreeks naar de contactpersoon zoals vermeld bij de regeling.

Contact opnemen

Foto’s team: Annemieke van der Togt