Eva Olthof

Eva Olthof, The Image After-images of stolen objects rearranged, 2011-2012 © de kunstenaar Eva Olthof, The Image After-images of stolen objects rearranged, 2011-2012 © de kunstenaar

De beelden van Eva Olthof (1983, Nederland) grenzen zowel aan het documentaire als aan het imaginaire. Ze documenteert een gebeurtenis of locatie aan de hand van ‘fragmenten’ zoals foto’s, teksten, prints en objecten en vertaalt deze naar installaties, publicaties en performatieve presentaties. Olthof grijpt in opeenvolgende fases terug op haar projecten, zoals in het werk The Image After (2011). In dit onderzoeksproject zet ze een reeks objecten centraal die kort na de burgeroorlog gestolen werden uit een archeologisch museum in Beiroet. Olthof fotografeerde de weinige afbeeldingen en dia’s die ze van deze objecten terugvond. In een latere performance wordt het verknipte beeldmateriaal op een stuk karton in haar handen geprojecteerd, terwijl ze een tekst opzegt over de status van gestolen – niet langer fysiek te aanschouwen – archivalia en het zogenaamd representerende beeldmateriaal ervan. (tekst: Liene Aerts)

www.evaolthof.nl

De installatie van Eva Olthof fungeert als setting voor een performance. Deze presentatie wordt gegeven in het Engels. De beelden in deze presentatie worden gebruikt met toestemming van The Griffith Institute, University of Oxford.

Performatieve presentatie The Image After:
Woensdag 6 februari 2013 om 18.00 uur
Vrijdag 8 februari 2013 om 20.00 uur
Zaterdag 9 februari 2013 om 20.00 uur