Alexander Mangel

Alexander Mangel, Liquid Sand Tissue, 2013, interactief computerspel Alexander Mangel, Liquid Sand Tissue, 2013, interactief computerspel

Alexander Mangel (1985, Gouda) woont en werkt in Nuenen
Liquid Sand Tissue, 2013, interactief computerspel

Alexander Mangel maakt verhalende films en computergames. A short film about nothing in particular (2011) laat tegen een witte achtergrond drie naakte mannen zien op het moment dat ze net ontwaken in het volkomen niets. Beelden van hun behoedzame bewegingen roepen een sfeer van vervreemding op als zij zich bewust worden van elkaars aanwezigheid.
Liquid Sand Tissue is een interactief verhaal over de grens tussen werkelijkheid en film. De bezoeker kan interveniëren via de website door te spelen met de volgorde van de film. Op de website staan filmfragmenten over een jongen die de website ooit zelf heeft gebruikt en er achter kwam dat de film over hem ging. Deze hoofdpersoon, die bepaalde situaties uit zijn eigen leven herkende in de film, gaat op zoek naar andere ‘scènes’ uit de film en probeert deze te verwezenlijken. Door de road trip van de film te reconstrueren en de karakters te vinden die hij tegen zou moeten komen, probeert hij zijn schijnbare voorbestemming te doorbreken.

www.alexandermangel.com