Quenton Miller / Action

Action (Quenton Miller & Ilke Gers), Pickpocket, performance, 2017. Action (Quenton Miller & Ilke Gers), Pickpocket, performance, 2017.

Quenton Miller is geïnteresseerd in de uitdrukkingsvormen en formats waarmee we fictieve ruimte creëren, en in de kennis die we daarmee kunnen opdoen. Zijn werk kan de vorm hebben van films, romans, performances, installaties, cartoons, c.q. alle wegen waarlangs narratie en beeld zich kunnen manifesteren. Daarmee onderzoekt hij de vele manieren waarop verhalen en beelden de sociale en politieke realiteit kunnen vormgeven.Tegen die achtergrond creëert Miller graag vloeiende environments waarbinnen de rollen van toeschouwer en maker kunnen worden omgekeerd, en waarbinnen relaties tussen subjectiviteit en objectiviteit ter discussie gesteld kunnen worden. Het is een werkwijze die zich laat opvatten als een onderzoek naar de mogelijkheden van nieuwe vormen van vermenigvuldiging, verspreiding, gebruik, auteurschap, perceptie en bewustzijn.

Tijdens Prospects & Concepts presenteert Miller ‘Pickpocket’, een project van het kunstenaarscollectief Action, bestaande uit Quenton Miller and Ilke Gers. Een zakkenroller heeft de opdracht gekregen om bezoekers te beroven van hun portemonnee. De geroofde portemonnees worden naar een herverdelings-balie gebracht, waar volgens een vooraf bepaalde formule een klein bedrag aan contant geld wordt herverdeeld, alvorens de portemonnees worden terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaars, voorzien van een certificaat als bevestiging van de herverdelingsoperatie. (SH)

Quenton Miller (1981)
woont/werkt in Rotterdam
opleiding: KABK

http://actionaction.xyz/