Mentoring

Esther Tielemans

“In mijn werk staat de schilderkunst centraal. Het vertrekpunt is het platte vlak, maar de werken functioneren vaak als ruimtelijke objecten die een relatie aangaan met hun omgeving en toeschouwer. Ik onderzoek de fundamenten van het schilderen; de suggestie van een realiteit, van een derde dimensie binnen een plat kader. De schijn van deze werkelijkheid loopt voor mij parallel aan onze maakbare wereld. Ik vind het belangrijk dat een kunstwerk een afspiegeling is van zijn tijd."

Werkgebied: Beeldend kunstenaar Website: www.esthertielemans.com Meer Mentoring

“De gesprekken verlopen heel open en collegeaal, een kruisbestuiving die beide visies verrijkt en aanscherpt.”

Esther Tielemans (1976, Helmond) woont en werkt in Amsterdam/Westzaan. Ze volgde haar opleiding aan de St. Joost academie in Den Bosch en was daarna resident op de Rijksakademie in Amsterdam (2001-2002) en in Künstlerhaus Bethanien in Berlijn (2016).

“In mijn werk staat de schilderkunst centraal. Het vertrekpunt is het platte vlak, maar de werken functioneren vaak als ruimtelijke objecten die een relatie aangaan met hun omgeving en toeschouwer. Ik onderzoek de fundamenten van het schilderen; de suggestie van een realiteit, van een derde dimensie binnen een plat kader. De schijn van deze werkelijkheid loopt voor mij parallel aan onze maakbare wereld. Ik vind het belangrijk dat een kunstwerk een afspiegeling is van zijn tijd. Momenteel werk ik aan nieuw werk voor diverse aankomende tentoonstellingen. Buiten galerie en museum werk ik ook aan opdrachten voor de openbare ruimte en ‘site-specific’ ontwerpen voor collecties. Naast mijn beeldende werk ben ik regelmatig gastdocent op academies. Verder heb ik ervaring als jurylid van o.a. de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst, de Wolvecampprijs en de Bunning Bongersprijs.
Recente tentoonstellingen: Gem, Den Haag (2017), Art Zuid, Amsterdam (2017), Art-O-Rama, Marseille (2017), Museum Voorlinden, Wassenaar (2017), Art Basel (2017), Cinnnamon, Rotterdam (2017), Dordrechts Museum (2018).”

Esther Tielemans over mentoring
In mijn mentorschap deel ik mijn persoonlijke ervaringen en kennis. Hierbij bespreken we de inhoudelijke kanten van het werk maar ook de zakelijke kanten van het kunstenaarschap; zoals het werken met een galerie en het positioneren van je werk. De gesprekken verlopen heel open en collegeaal, een kruisbestuiving die beide visies verrijkt en aanscherpt.