Prospects 2016

Goeun Bae

Goeun Bae, Hunting the hunters, 2015, variabele afmetingen, krant (Koreaanse kranten - Kyong Hyang Sinmun, Dong A Ilbo, Han Kyoreh Shinbum, Joong Ang Ilbo)

Jaar van toekenning: 2014 Website: vimeo.com/goeunbae Onderdeel van Prospects 2016

Noor Mertens: Wat voor verhaal wil je vertellen met het werk dat je tijdens Prospects & Concepts laat zien?

Goeun Bae: Tijdens Prospects & Concepts laat ik een werk zien dat een verband legt tussen privézaken en problemen in de samenleving. Ik rangschik de beelden en teksten met behulp van twee diaprojectors en vertel door middel van afsnijdingen, herhaling en het gedeeltelijk afdekken van beelden een verhaal.

Noor Mertens: Welk verband is er tussen dit werk en je andere werk?

Goeun Bae: Het is er in zoverre mee verbonden dat het uitgaat van een relatie waarbij ik zelf betrokken ben en dat het vanuit een vrouwelijk perspectief een vraag stelt over de bestaande orde. In mijn andere werken heb ik met gebruikmaking van mijn eigen lichaam zelfverwonding en situaties van controle aan de orde gesteld, en ik heb ook werk gepresenteerd waarin een bepaalde vervorming tot uitdrukking komt. Ik ben altijd geïnteresseerd in veranderde situaties, dissonantie en de spanning die optreedt in een relatie. Het gaat in mijn werk om het blootleggen van het ambivalente karakter van relaties en het vertellen van verhalen aan de grenzen van relaties. Mijn doel is werken te maken die iets overbrengen dat zich vastzet in het hoofd van de kijker. Ik wil werken creëren die een boodschap hebben maar tegelijkertijd ook poëtisch zijn.

Fragment uit Prospects & Concepts 2016, een uitgave van het Mondriaan Fonds. Interview: Noor Mertens.

Goeun Bae (1984, Seoul, Zuid-Korea) woont en werkt in Amsterdam.