Mentoring

Lucas Lenglet

"Als het goed is veroorzaakt kunst verandering. Dit kan een verandering in houding en denken zijn. De mogelijkheden van kijken en denken die kunst biedt zou de omgeving waarin het werk wordt getoond en alles wat zich daarin bevindt tegelijkertijd moeten kunnen aanscherpen en verzachten.”

Werkgebied: Beeldend kunstenaar Website: www.lucaslenglet.com Meer Mentoring

 

“Ik hoop op een kennismaking die verder gaat dan het bespreken van werk en waarbij alle facetten van het kunstenaarschap aan de orde kunnen komen.”

“Ik woon en werk in Amsterdam waar ik in 2000 afstudeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Na een aantal jaar in Berlijn te hebben gewerkt ben ik weer terug in Nederland. In mijn werk gebruik ik elementen uit de architectuur om te reflecteren op de maatschappij en mijn relatie tot de ander. Mijn installaties en sculpturen heb ik laten zien in solo presentaties bij onder andere Kunstvereniging Diepenheim, galerie Stichter Van Doesburg, Stedelijk Museum Bureau Amsterdam en Palais de Tokyo in Parijs. Ik nam deel aan groepstentoonstellingen in Witte de With, Atelier Néerlandais in Parijs, 3rd Athens Bienniale, Martin-Gropius-Bau in Berlijn. CAC Vilnius in Lithouwen. Onder invloed van mijn grootschalige werk voor de openbare ruimte zoekt ik in mijn werk steeds meer de scheidslijn op tussen natuur en cultuur, tussen het begrensde en het onbegrensde op. Mijn werk handelt over insluiting en uitsluiting in de breedste zin van het woord. Ik streef ernaar om vormen van in-betweenness, of zônes van overdracht en contact zichtbaar te maken en te vertalen naar situaties waarbij de polariteit tussen extremen wordt opgeheven. In mijn werk bemiddel ik tussen twee werelden. Hierbij is het denken net zo belangrijk als het maken. Inhoud, vorm en materiaal zijn elkaars gelijken. Als onderdeel van mijn praktijk geef ik lezingen en ben ik gastdocent aan verschillende academies.

Als het goed is veroorzaakt kunst verandering. Dit kan een verandering in houding en denken zijn. De mogelijkheden van kijken en denken die kunst biedt zou de omgeving waarin het werk wordt getoond en alles wat zich daarin bevindt tegelijkertijd moeten kunnen aanscherpen en verzachten.”

Lucas Lenglet (Leiden,1972) over het mentorschap
Door mijn eigen praktijk en mijn ervaring als docent weet ik hoe ingewikkeld het kan zijn om een positie te bepalen en op te bouwen. Als mentor zal ik niet alleen gesprekken voeren over het werk zelf. Ik zal ook een sparringpartner zijn op het gebied van tentoonstellen, met wie en hoe je dit aanpakt, hoe om te gaan met opdrachten en met het presenteren van je werk. In deze uitwisseling zal steeds terugkomen hoe jij je als kunstenaar verhoudt tot werk en tot de kunst en uiteindelijk tot de wereld waar het werk over handelt.