Samenwerkingsprojecten

Theodoor Adriaans voor Sieradenmuze.nl. Jody en Benjamin dragen Bottenketting van Felieke van der Leest (1997), Moeder Dao van Peter Hoogeboom (1995) en vintage oorbellen (privébezit). Theodoor Adriaans voor Sieradenmuze.nl. Jody en Benjamin dragen Bottenketting van Felieke van der Leest (1997), Moeder Dao van Peter Hoogeboom (1995) en vintage oorbellen (privébezit).

2018
Sieradenmuze
Aanvrager: Museum Arnhem
Deelnemende partijen: CODA Museum Apeldoorn, Rijksmuseum Amsterdam, Design Museum Den Bosch, Centraal Museum Utrecht, TextielMuseum Tilburg, Modemuze

Museum Arnhem ontving een bijdrage voor het verbeteren van een online platform voor sieraden, een samenwerking met CODA Museum Apeldoorn, Rijksmuseum Amsterdam, Design Museum Den Bosch, Centraal Museum Utrecht, TextielMuseum Tilburg en het platform Modemuze.

Vanaf 2010 hebben een aantal musea de krachten gebundeld rond hun sieradencollectie om kennis en ervaring te delen. In 2015 nam dit netwerk het initiatief tot het Dutch Jewellery Platform (DJP), een online platform waarmee de musea het moderne auteurssieraad onder de aandacht wilden brengen. In 2018 werd besloten het platform te vernieuwen om te voldoen aan de huidige wensen. Men gaat het platform onderbrengen bij Modemuze, maar met behoud van de eigen identiteit. In november 2019 is het vernieuwde platform gelanceerd: Sieradenmuze. Het richt zich op het delen van kennis over sieraden, het samenbrengen van een community en het onder de aandacht brengen van sieraden bij een breed en divers publiek.

De samenwerking raakt aan de museale thema’s publieksbereik, zichtbaarheid, digitale mogelijkheden, collectiebeleid.

Thema’s: publieksbereik, zichtbaarheid, digitale mogelijkheden, collectiebeleid
Bijdrage Mondriaan Fonds: € 12.500

website