Informatie over aanleveren documenten

Hoe maak ik een pdf?

Er zijn verschillende manieren om een pdf te maken:

Als je een bestand hebt in bijvoorbeeld Word, kun je met de meeste tekstverwerkers het bestand gewoon als pdf opslaan. Dit geldt ook voor programma’s zoals Excel, Powerpoint of Photoshop.

Als je een papieren document hebt kun je met de meeste (ook simpele) printers een scan maken. Kies dan voor uitvoer naar pdf. Als je niet over een scanner beschikt kun je een foto maken met jouw telefoon of een digitale camera en deze uploaden naar de computer. Je kunt de foto in een tekstverwerkingsdocument invoegen en dat document opslaan als pdf.

Als het document uit meerdere pagina’s bestaat, probeer dan alle pagina’s in één pdf te scannen. De meeste printers ondersteunen dit wel. Bij printers met een automatische papierdoorvoer is het geen probleem. Je kunt het gehele document in de papierdoorvoer leggen.

Als je een ander formaat digitaal bestand wilt omzetten naar pdf, kun je ook een freeware pdf-writer downloaden van internet (b.v. cute pdf).

Technische specificaties voor visueel documentatiemateriaal

Maak 1 visuele presentatie in pdf 

  • Per slide 1 afbeelding voorzien van informatie over het werk bijv. “01 titel werk, 2020, 20×30 cm, materiaal”
  • Start de documentatie met het meest recente werk
  • Evenredig verdeeld over de afgelopen jaren
  • In een documentatielijst de informatie per afbeelding herhalen: bijv. “01 titel werk, 2020, 20×30 cm, materiaal”

Eventuele geluids- of video/filmfragmenten

– Extensies: *.m4v, *.mp3, *.mov, *.flv, *.wmv, *.jpg, *.gif, *.png, *.tiff, *.pdf, *.avi, *.mpg, *.mp4, *.mkv
– In een documentatielijst de informatie per filmfragment herhalen: bijv. “01 titel, 2010, loop 6 min”

Totale grootte en duur van de toegestuurde presentatie (visuele presentatie én aparte geluids- of video/filmfragmenten) maximaal 300 MB en maximaal 15 minuten.

Let op: gebruik geen hyperlinks in de pdf met documentatiemateriaal en in de documentatielijst. Hyperlinks naar bijvoorbeeld webpagina’s kunnen we niet accepteren omdat gedurende de behandeling van de aanvraag het aangeleverde beeldmateriaal niet aangepast mag worden.