Open Oproep Van Doesburghuis

Het Filmfonds biedt voor komend najaar/winter een bijzondere residency aan in het Van Doesburghuis in Meudon, Parijs. Makers in de discipline film, (speelfilm, documentaire, animatie en korte fictie) kunnen een voorstel indienen.

Foto: Johannes Schwartz

Check zorgvuldig deze lijst voordat je aan je aanvraag begint.

Start je aanvraag

Voldoe je aan de voorwaarden en heb je de checklist doorlopen?

In de atelierwoning die Theo van Doesburg eind jaren twintig voor zichzelf en zijn vrouw Nelly ontwierp kunnen filmmakers (regisseurs, scenarioschrijvers en andere creatieven betrokken bij een filmproject) onderzoek doen, ideeën uitwerken of nieuw werk maken.

Met deze oproep van het Filmfonds wordt een werkperiode van vier maanden aangeboden. In het verlengde van Theo en Nelly’s interdisciplinaire praktijk en veelzijdige kunstenaarschap is een samenwerking met een aanvrager binnen een andere discipline ook mogelijk. De verblijfsperiode die wordt aangeboden is 5 november 2023 t/m 25 februari 2024.

Makers in de discipline film, (speelfilm, documentaire, animatie en korte fictie) kunnen een voorstel indienen. Het is mogelijk om als individuele aanvrager of als duo (twee makers, of een maker en een bemiddelaar, die structureel gezamenlijk werk maken) aan te vragen.

Op aanvragen in de discipline film zijn de voorwaarden/reglementen van het Filmfonds van toepassing.

Aanvragen kunnen tot en met dinsdag 30 mei 2023 vóór 17:00 CEST / 11:00 AST worden ingediend bij het Mondriaan Fonds.

Gezamenlijk initiatief van de Nederlandse cultuurfondsen
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Filmfonds, het Fonds Podiumkunsten, het Mondriaan Fonds en het Letterenfonds bieden sinds 2017 via open oproepen gezamenlijk een residency aan in het Van Doesburghuis in Meudon, Parijs waar makers hun artistieke praktijk verder kunnen ontwikkelen. Het Mondriaan Fonds treedt op als penvoerder van de aanvraagprocedure.

De online uitleg vind je op de website van het Filmfonds. Een aanvraag indienen kan via het online aanvraagsysteem van het Mondriaan Fonds. Op de website kun je een account aanvragen dat je nodig hebt om een aanvraag te kunnen indienen.

Naar het Filmfonds

Checklist

Om je aanvraag te kunnen behandelen, heeft het Mondriaan Fonds informatie nodig: gegevens die je in het aanvraagformulier kunt invullen en documenten die je kunt uploaden. Hier vind je een checklist die de indeling volgt van het aanvraagformulier.

Tip: verzamel de informatie voordat je begint met invullen van het online aanvraagformulier. De bijlagen kun je als pdf uploaden. Let op: ga niet over het aantal pagina’s heen waar een maximum is aangegeven.

Checklist afgevinkt? Dan ben je klaar om je aanvraag te starten!

Mijn fonds

Vragen & contact

Vragen over deze regeling? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Of bel 020 523 15 23 of mail naar vasb@zbaqevnnasbaqf.ay.

Bonnie Dumanaw