Prix de Rome

Shortlist Prix de Rome 2021 Shortlist Prix de Rome 2021

Het Mondriaan Fonds organiseert en financiert de Prix de Rome, de oudste prijs voor beeldend kunstenaars en architecten in Nederland. Een internationale jury heeft vier kunstenaars geselecteerd voor de shortlist van de Prix de Rome Beeldende Kunst 2021. De genomineerden zijn: Mercedes Azpilicueta, Alexis Blake, Silvia Martes en Coralie Vogelaar. De jury heeft de keuze gemaakt uit een lijst van 217 kunstenaars die zichzelf voor de prijs hebben aangemeld.

Kijk hier voor meer informatie over de kunstenaars die voor de shortlist zijn genomineerd.

De 4 kunstenaars op de shortlist krijgen een werkbudget om tijdens een periode van vijf maanden nieuw werk te maken. Dit werk is vanaf 13 november 2021 te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam. Op basis van het nieuwe werk zal de jury de uiteindelijke winnaar selecteren. De winnende kunstenaar ontvangt een bedrag van € 40.000 en de mogelijkheid om deel te nemen aan een residency programma.

De jury van de Prix de Rome 2021 bestaat uit: Ann Demeester (directeur Frans Hals Museum, Haarlem, Bijzonder hoogleraar Kunst en Cultuur, Radboud Universiteit Nijmegen), Amira Gad (hoofd programma’s, LAS Light Art Space, Berlijn), Antonio Jose Guzman (beeldend kunstenaar, onderzoeker, docent), Samuel Leuenberger (directeur SALTS, Basel) en Viviane Sassen (fotograaf, winnaar Prix de Rome Beeldende Kunst 2007). Voorzitter is Eelco van der Lingen (directeur Mondriaan Fonds).

www.prixderome.nl