Pilots Archief

17 toekenningen op de Cariben

Het Mondriaan Fonds draagt € 250.000 bij aan organisaties uit het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het gaat om beeldende kunst- en erfgoedorganisaties met plannen die bijdragen aan het zichtbaar maken van beeldende kunst of erfgoed op de eilanden. Het Mondriaan Fonds ontving 26 projectaanvragen voor de Open Oproep Kunst Erfgoed Cariben waarvan 17 projecten positief beoordeeld zijn. Van de 26 aanvragen zijn er 8 toegekend aan organisaties op Aruba, 7 op Curaçao, 1 op Bonaire en 1 op Saba.  De oproep is onderdeel van een bredere pilot om meer inzicht te krijgen in de Caribische beeldende kunst- en erfgoedpraktijk.

De bijdrage is bedoeld voor projecten gericht op collecties, kennisuitwisseling, inhoudelijke programma’s en publiekstoegankelijke presentaties. Het totale beschikbare budget voor deze open oproep was € 250.000. De hoogte van een bijdrage varieert.

De volgende organisaties ontvangen een bijdrage, waarbij aan sommige organisaties meerdere projectaanvragen zijn toegekend: Fundacion Amigonan di Archivo – p/a Archivo Nacional Aruba, Fundashon Ban Ku Nos, Foundation Battle-Station Blaau – Force Curaçao 1942, Bonaire Archeological Institute, Maritime Museum Curacao, Mongui Maduro Library & Museum, Pure Aruba Events Foundation, Plataforma Aruba, Sea & Learn Foundation, Stichting Monumentenfonds Aruba, Stichting Schouwburg Aruba, Stichting Terrafuse, Splikami, Stichting Rancho.

Het Mondriaan Fonds

Het Mondriaan Fonds stimuleert met financiële bijdragen de ontwikkeling en zichtbaarheid van beeldende kunst en erfgoed. Het fonds maakt mogelijk wat de markt op dit gebied niet of nog niet mogelijk maakt in Nederland, waaronder ook Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius en Sint Maarten wordt verstaan. Naast de Open Oproep Kunst Erfgoed Cariben, kunnen organisaties en makers uit het Caribisch deel van het Koninkrijk ook aanvragen voor onze andere regelingen. De specifieke doelstellingen van verschillende bijdragen staan in de online uitleg van elke regeling.

Dit bericht is ook vertaald naar het Engels en Papiamentu:

Vragen & contact

Vragen over deze regeling? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Of bel 020 523 15 23 of mail naar vasb@zbaqevnnasbaqf.ay.

Lara Riga

Talitha van Ooyen