Regelingen Archief

Nieuw budget regeling Kunstenaarshonorarium

Het Mondriaan Fonds heeft van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap budget ontvangen om de regeling Coronaondersteuning Kunstenaarshonorarium tijdelijk te continueren in 2023 en 2024. De regeling is vanaf vandaag te vinden onder de naam ‘Kunstenaarshonorarium’.

Organiseer je als beeldende kunstinstelling een tentoonstelling en wil je een tegemoetkoming in de kosten voor het kunstenaarshonorarium? En pas je de richtlijn voor kunstenaarshonoraria toe? Misschien kom je in aanmerking voor Kunstenaarshonorarium.

De regeling is bedoeld voor beeldende kunstinstellingen die zonder verkoopdoel hedendaagse beeldende kunst en/of erfgoed tentoonstellen van kunstenaars uit binnen- of buitenland. Met deze regeling wil het Mondriaan Fonds beeldende kunstinstellingen stimuleren de richtlijn kunstenaarshonoraria toe te passen.

Instellingen die in 2022 een meerjarige bijdrage ontvangen via de regeling Kunstpodia of Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen of instellingen die zijn toegelaten tot de BIS 2021-2024 kunnen ook aanvragen.