Regelingen

Nieuw: Oriëntatiereis 2022

Fabra i Coats – Art Factory, Barcelona

Ben je een curator, kunstbeschouwer of beeldend kunstenaar met internationale ambities? Wil je meer inzicht in het internationale beeldende kunstveld? En je internationale netwerk verbreden? Misschien is de Oriëntatiereis 2022 naar Spanje en Portugal iets voor jou.

Het Mondriaan Fonds organiseert jaarlijks een oriëntatiereis naar buitenlandse regio’s die interessante ontdekkingskansen bieden. Helaas werden de reizen van afgelopen twee jaar door het coronavirus opgeschort. Gelukkig wordt er in het najaar van 2022 weer een reis georganiseerd.

De reis staat gepland voor zondag 9 tot en met zaterdag 21 oktober 2022 en gaat naar Spanje (Valencia, Barcelona, Madrid en Bilbao) en Portugal (Lissabon en Porto).

Het primaire doel van de reis is een overzicht te verschaffen van de hedendaagse beeldende kunst in het desbetreffende land, de belangrijkste actoren te introduceren en de deelnemers kennis te laten maken met de mogelijkheden van uitwisseling. Het programma bestaat uit bezoeken aan musea, presentatie-instellingen/kunstpodia, galeries, artist-in-residence plekken en ontmoetingen met kunstenaars, verzamelaars en lokale sleutelfiguren in de verschillende steden.

In totaal nemen ongeveer 18 personen deel aan de reis, van wie 6 deelnemers uit Nederland, die door het Mondriaan Fonds worden geselecteerd: 2 kunstenaars en 4 curatoren en/of kunstbeschouwers. Deadline is maandag 8 augustus 2022 vóór 17.00 uur CET.

Vragen & contact

Vragen over deze regeling? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Of bel 020 523 15 23 of mail naar vasb@zbaqevnnasbaqf.ay.

Veysel Yuce

Haco de Ridder

senior projectmedewerker relaties buitenland Stuur een mailtje