Regelingen

Nieuw: Voucher Co-creatie

Werk je in een museum of bij een andere erfgoedinstelling met een publieks- en presentatiefunctie? Wil je door middel van co-creatie de betrokkenheid van het publiek stimuleren bij historische verhalen die horen bij het Koninkrijk der Nederlanden? Misschien biedt de Voucher Co-creatie uitkomst.

De bijdrage is bedoeld voor een co-creatietraject bij het ontwikkelen van een presentatie of activiteit over een of meerdere historische verhalen van het Koninkrijk der Nederlanden. Het gaat om verhalen die horen bij de nationale geschiedenis van Nederland of het Caribisch deel van het Koninkrijk. De presentaties of activiteiten komen tot stand door een gelijkwaardige samenwerking met betrokken gemeenschappen, waarbij er voor iedereen een gelijkwaardige invloed op zowel de inhoud, de resultaten als het proces is. Dit gedeeld zeggenschap zorgt voor meer draagvlak voor en meer kennis over de historische verhalen bij het publiek. De voucher kan alleen worden ingezet om de kosten te dekken voor het co-creatietraject, zoals het organiseren van bijeenkomsten, het vergoeden van de betrokken partijen en gemeenschappen en het inhuren van een projectleider, expert of vertrouwenspersoon. Er kan voor maximaal € 24.000 per project worden aangevraagd.

Aanvragen kan op elk moment van het jaar mits het budget toereikend is. Op de website kun je een account aanvragen als je die nog niet hebt.

Voor de voucher wordt een vereenvoudigde procedure gehanteerd. Lees de voorwaarden en beoordelingscriteria via onderstaande button.