Regelingen

Nieuwe aanvraagronde Open Oproep Van Doesburghuis

Van Doesburghuis. Foto: Johannes Schwartz

Het Mondriaan Fonds biedt voor het najaar 2024 een bijzondere residency aan in het Van Doesburghuis in Meudon, Parijs. De residency is bedoeld voor beeldende kunstenaars en curatoren. Het is mogelijk om als individuele aanvrager of als duo aan te vragen. In de atelierwoning die Theo van Doesburg eind jaren 20 voor zichzelf en zijn vrouw Nelly ontwierp kunnen beeldende kunstenaar en curatoren onderzoek doen, ideeën uitwerken of nieuw werk maken. 

Met deze oproep van het Mondriaan Fonds wordt een werkperiode van 4 maanden aangeboden. In het verlengde van Theo en Nelly’s interdisciplinaire praktijk en veelzijdige kunstenaarschap is een samenwerking met een aanvrager binnen een andere discipline ook mogelijk. De verblijfsperiode die wordt aangeboden is van september tot en met december 2024 (specifieke data worden later bekend gemaakt).

De open oproep is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse cultuurfondsen. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Filmfonds, het Fonds Podiumkunsten, het Mondriaan Fonds en het Letterenfonds bieden sinds 2017 via open oproepen gezamenlijk een residency aan in het Van Doesburghuis in Meudon, Parijs waar makers hun artistieke praktijk verder kunnen ontwikkelen. Het Mondriaan Fonds treedt op als penvoerder van de aanvraagprocedure.

Aanvragen kunnen tot 21 september vóór 16:00 (CEST) / 10:00 (AST) worden ingediend bij het Mondriaan Fonds via het online aanvraagsysteem.

Foto: Johannes Schwartz

Vragen & contact

Vragen over deze regeling? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Of bel 020 523 15 23 of mail naar vasb@zbaqevnnasbaqf.ay.

Bonnie Dumanaw