Regelingen Archief

Nieuwe aanvraagronde Oriëntatiereis 2023

Numu museum of Contemporary Art, Guatamala-City

Ben je curator, beschouwer of beeldend kunstenaar met internationale ambities? Wil je meer inzicht in het internationale beeldende kunstveld? En je internationale netwerk verbreden? Misschien is de oriëntatiereis naar Centraal-Amerika van zondag 15 tot en met zaterdag 27 oktober 2023 iets voor jou.

Het Mondriaan Fonds organiseert jaarlijks een oriëntatiereis voor beeldend kunstenaars, curatoren en beschouwers op het gebied van beeldende kunst naar buitenlandse regio’s die interessante ontdekkingskansen bieden. Het primaire doel van de reis is een overzicht te geven van de hedendaagse beeldende kunst in het desbetreffende land, de belangrijkste spelers te introduceren en de deelnemers kennis te laten maken met de mogelijkheden van uitwisseling. Zo ontstaat er een internationale samenwerking en dialoog tussen de beeldende kunstprofessionals.

Het primaire doel van de reis is een overzicht te verschaffen van de hedendaagse beeldende kunst in het desbetreffende land, de belangrijkste actoren te introduceren en de deelnemers kennis te laten maken met de mogelijkheden van uitwisseling.

Het programma bestaat uit bezoeken aan musea, kunstinstellingen, galeries, artist-in-residence plekken en ontmoetingen met kunstenaars, verzamelaars en de lokale sleutelfiguren in de verschillende steden.

Aanvragen kan tot maandag 19 juni 17:00 uur CET / 11:00 AST. 

Vragen & contact

Vragen over deze regeling? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Of bel 020 523 15 23 of mail naar vasb@zbaqevnnasbaqf.ay.

Veysel Yuce

Haco de Ridder

senior projectmedewerker relaties buitenland Stuur een mailtje