Regelingen Archief

Voucher Biënnale van Venetië voor beeldend kunstenaars

Het centrale paviljoen in de Giardini van de Biënnale van Venetië.

Ben je beeldend kunstenaar met internationale ambities? Wil je meer inzicht in het internationale beeldende kunstveld? En je internationale netwerk verbreden? Misschien kun je gebruik maken van de open oproep voor de Voucher Biënnale van Venetië.

De bijdrage is bedoeld om de internationale positie van beeldend kunstenaars uit Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk een impuls te geven door hun aanwezigheid op belangrijke internationale events te stimuleren. Het Mondriaan Fonds biedt beeldend kunstenaars zo de gelegenheid om inzicht te krijgen in het internationale beeldende kunstveld, hun eigen internationale netwerk te versterken en hen te ondersteunen bij hun internationale profilering. Voor de preview en opening (van 17 t/m 20 april) van de aanstaande Biënnale van Venetië in 2024 stelt het Mondriaan Fonds 40 reisvouchers en toegangskaarten ter beschikking.

Een toekenning omvat toegangskaarten voor de preview en opening van de Biënnale van Venetië. Daarnaast draagt het Mondriaan Fonds maximaal €1.100 per persoon bij voor de reiskosten naar en van Venetië en de kosten van een onderkomen in Venetië. De voucher voor beeldende kunstenaars gevestigd in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden is maximaal €2.000. Dit omdat de reiskosten vanuit de Cariben hoger zijn.

Beeldend kunstenaars kunnen tot donderdag 2 november 2023 16.00 uur (Nederlandse tijd) / 11.00 uur (tijdzone Caribisch gebied) een aanvraag indienen.

Vragen & contact

Vragen over deze regeling? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Of bel 020 523 15 23 of mail naar vasb@zbaqevnnasbaqf.ay.

Fenna Lampe

Veysel Yuce