Regelingen Archief

Online Get a Grant Event voor beginnende makers

Wanneer kan je een bijdrage aanvragen, hoe gaat dit in z’n werk en waar moet je op letten? Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Mondriaan Fonds organiseren gezamenlijk een online voorlichtingsbijeenkomst over bijdragemogelijkheden voor beginnende ontwerpers en kunstenaars. Meld je aan en neem 16 november van 16.00 tot 17.30 uur (CET) deel aan het online vraaggesprek.

Het online Get a Grant Event geeft een overzicht van wat het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mondriaan Fonds te bieden hebben voor startende creatieve professionals. Medewerkers van beide fondsen vertellen over de subsidiemogelijkheden: wanneer kan je subsidie aanvragen, hoe gaat dit in z’n werk en waar moet je op letten? Twee aanvragers van beiden fondsen vertellen over hun ervaringen bij het indienen van een aanvraag en beantwoorden vragen die worden gesteld via de chatfunctie.

Datum: 16 november 2023
Tijd: 16.00 – 17.30 uur (tijdzone Nederland) / 11:00 – 12:30 (tijdzone Cariben)
Voertaal: Engels
Moderator: volgt zsm
Sprekers: maker Zalán Szakács (ontving in 2022 de Talentontwikkelingbeurs van het Stimuleringsfonds) en kunstenaar Stijn ter Braak (ontving in 2021 Kunstenaar Start via het Mondriaan Fonds)
Fondsmedewerkers: Sharvin Ramjan (medewerker Stimuleringsfonds) en Joyce Poot (medewerker Mondriaan Fonds)

Get a grant events

Sinds 2015 organiseren het Stimuleringsfonds en het Mondriaan Fonds een aantal keer per jaar gezamenlijke Get a Grant Events. Met de bijeenkomsten willen we startende ontwerpers en kunstenaars, studenten en alumni informeren over de subsidiemogelijkheden van beide fondsen.

Regeling talentontwikkeling

De talentontwikkelingsbeurs van het Stimuleringsfonds kan eenmaal per jaar worden aangevraagd door ontwerpers en makers die maximaal vier jaar werkervaring hebben opgedaan op het gebied van vormgeving, architectuur of digitale cultuur in Nederland. De Regeling Talentontwikkeling zal in december 2023 openen en sluit eind januari 2024.

Kunstenaar Start subsidie

De regeling Kunstenaar Start van het Mondriaan Fonds is voor kunstenaars die minimaal 1 tot maximaal 4 jaar professioneel werkzaam zijn en hun kunstpraktijk verder willen ontwikkelen. De regeling kan het hele jaar door worden aangevraagd.