Activiteiten Archief

Tentoonstelling Prospects op Art Rotterdam geopend

Eelco van der Lingen, Staatssecretaris Cultuur en Media Fleur Gräper – van Koolwijk in gesprek met kunstenaar Michal Kruger op Prospects 2024. Foto door Aad Hoogendoorn.

Zojuist werd de 12e editie van de tentoonstelling Prospects tijdens de preview geopend. Van 1 t/m 4 februari is tijdens de 25e jubileumeditie van kunstbeurs Art Rotterdam het werk te zien van 86 startende kunstenaars. Het Mondriaan Fonds organiseert de tentoonstelling jaarlijks om de zichtbaarheid van startende kunstenaars een extra impuls te geven. De tentoonstelling is samengesteld door Johan Gustavsson en Louise Bjeldbak Henriksen. De tentoonstelling werd vandaag bezocht door Staatssecretaris Cultuur en Media Fleur Gräper – van Koolwijk.

 

Alle deelnemende kunstenaars ontvingen in 2022 een financiële bijdrage van het Mondriaan Fonds om hun carrière te starten. Het aanbod varieert van fotografie tot wandtapijten, van video tot schilderijen, en van performances tot sculpturen.

Door de nabijheid van Art Rotterdam krijgen kunstprofessionals en verzamelaars, maar ook een brede groep geïnteresseerden de mogelijkheid met het werk van de veelbelovende kunstenaars kennis te maken. De tentoonstelling laat zien wat mede dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand is gekomen. Een bijdrage Kunstenaar Start is bedoeld voor startende kunstenaars die minimaal 1 tot maximaal 4 jaar professioneel werkzaam zijn.

Lees de verhalen van de kunstenaars in de Prospects gids verkrijgbaar bij de informatiebalie of online.

Locatie: Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam
Datum: 1 t/m 4 februari 2024
Tickets: www.artrotterdam.nl

Vragen & contact

Vragen over Prospects? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Of bel 020 523 15 23 of mail naar vasb@zbaqevnnasbaqf.ay.

Esther Schussler