Fiona Tan – History’s Future

Fiona Tan, Nellie, 2013, video installation (loop 3 min. 9 sec.) Fiona Tan, Nellie, 2013, video installation (loop 3 min. 9 sec.)

History’s Future, het speelfilmdebuut van beeldend kunstenaar en filmmaker Fiona Tan ging op 28 januari in première op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). De film werd als eerste geselecteerd voor de Hivos Tiger Awards Competitie 2016 en wordt op 24 maart door filmdistributeur Cinéart in de Nederlandse bioscoop uitgebracht. Ook internationaal zal de film worden vertoond.

Vanaf 24 maart draait History’s Future onder meer in de volgende Nederlandse bioscopen: EYE (Amsterdam), Het Ketelhuis (Amsterdam), Filmhuis Den Haag, LantarenVenster (Rotterdam), ’t Hoogt (Utrecht), LUX (Nijmegen), Natlab (Eindhoven), Filmschuur Haarlem, Focus Filmtheater Arnhem, Chassé Breda.

De film draait om een ervaren reiziger, zonder vaste plannen – aankomen is niet het doel. Na een overval waarbij hij zijn geheugen verliest, verlaat een man die de toeschouwer leert kennen als ‘MP’ (Missing Person) zijn thuis en begint aan een reis. Tijdens zijn omzwervingen van land tot land en een serie van vreemde, verlichtende en soms komische ontmoetingen, verwerft hij nieuw inzicht in de complexiteit van gevoelens die aanwezig zijn in het Europa van de 21ste eeuw.

De productie van de film is mede mogelijk gemaakt door De Verbeelding, een samenwerkingsproject van het Nederlands Filmfonds en het Mondriaan Fonds. De Verbeelding biedt beeldend kunstenaars samen met filmproducenten de mogelijkheid een low budget film van speelfilmlengte te realiseren. Producent van History’s Future is Family Affair Films B.V.

tot stand gekomen met:

gerelateerd