Symposium ‘Beeldende kunst in het hart van de samenleving’

Foto: FRAC Centre Val de Loire. Fotograaf: Roland Halbe

Meld je hieronder aan voor het symposium Beeldende Kunst in het hart van de Samenleving op vrijdag 8 juli van 13.00- 17.30 uur (aansluitend borrel) in de Jaarbeurs in Utrecht.

Het doel van de bijeenkomst is beleidsmakers met de portefeuille cultuur (wethouders, gedeputeerden, beleidsmedewerkers) concrete voorbeelden te bieden hoe een kunstinstelling kan aansluiten op een lokale behoefte en van (inter)nationaal belang kan zijn. Voor kunstpodiumprofessionals is het een kans te horen wat beleidsmakers zoeken, waar behoefte aan is of wat van een instelling verwacht wordt.

AANMELDEN SYMPOSIUM

Als je een mail stuurt naar orggl.zna@zbaqevnnasbaqf.ay ben je aangemeld voor het symposium. Per mail krijg je de praktische informatie over het event toegestuurd.

Line up:

GUNAY USLU

staatssecretaris cultuur en media
HUGO BORST
schrijver, columnist
JORDY CLEMENS
wethouder Onderwijs, Cultuur, Erfgoed en Centrumontwikkeling, Gemeente Heerlen
ANN DEMEESTER
bijzonder hoogleraar Kunst en Cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen en directeur Kunsthaus Zürich (per 1 oktober 2022)
CHRIS DERCON
directeur Réunion des Musées Nationaux-Grand Palais in Parijs, Frankrijk (voorheen directeur Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst, nu kunstinstituut Melly Rotterdam)
MARIAN DUFF 
founder / directeur, hoofd curator OSCAM Amsterdam
JORGEN KARSKENS 
cultuursocioloog en co-auteur onderzoek Kunstpodia, een internationaal perspectief* (i.o.v. Mondriaan Fonds)
EELCO VAN DER LINGEN
directeur Mondriaan Fonds
TOURIA MELIANI
wethouder Kunst en Cultuur en Monumenten en Erfgoed, Gemeente Amsterdam
EVA POSTEMA
zakelijk directeur BAK Utrecht / bestuur De Zaak NU
JOEP VOSSEBELD
Curator ODAPark Venray

Met bijdragen van:
EASTSIDE PROJECTS Birmingham, Verenigd Koninkrijk
FRAC Picardie, Frankrijk
PALAIS DE TOKYO Parijs, Frankrijk

Moderator:
MAURICE SELEKY

 

Eventproductie: BuroBordo
Video: Blickfanger en Rik Komaromi

* In opdracht van het Mondriaan Fonds publiceren Jorgen Karskens en Yannick Bouillis eind juni het onderzoeksrapport Kunstpodia: Een Internationaal Perspectief. De focus van het onderzoek ligt op de vraag over hoe in het buitenland wordt omgegaan met structurele financiering van beeldende kunst, waar onderwerpen als spreiding of publieksbereik een rol in spelen.
In het onderzoeksrapport worden de best practices van kunstpodia van o.a. Frankrijk, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in kaart gebracht. Over welke vormen van organisatie, financiering en maatschappelijke positionering kunnen we in Nederland verder denken?

AANMELDEN SYMPOSIUM
Als je een mail stuurt naar orggl.zna@zbaqevnnasbaqf.ay ben je aangemeld voor het symposium. Per mail krijg je de praktische informatie over het event toegestuurd.

Vragen & contact

Vragen over het symposium? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Of bel 020 523 15 23 of mail naar vasb@zbaqevnnasbaqf.ay.

Madelon van de Pas