Drawing Centre Diepenheim

Voor wie: beeldend kunstenaars met een interesse in tekenen
Wat: 2 werkperioden van 3 maanden
Wanneer: 1 april – 30 juni en 1 september – 30 november 2023

Drawing Centre Diepenheim

Start je aanvraag

Voldoe je aan de voorwaarden en heb je de checklist doorlopen?

Let op! Wil je aanvragen voor deze residency? Ga terug naar Residency voor de voorwaarden, beoordeling en checklist voor je aanvraag.

Drawing Centre Diepenheim is een kunstpodium met een focus op tekenen, in een breed, hedendaags perspectief. Drawing Centre Diepenheim stelt dat de waarde van tekenen altijd actueel is. Tekenen staat aan de basis van ideeën en vormt de grondslag voor vele en diverse kunstpraktijken. Drawing Centre Diepenheim stimuleert het denkend, invoelend en onderzoekend studeren op tekenen als verbindend medium en faciliteert dat door als kunstpodium trefpunt te zijn voor ontmoeting, onderzoek en uitwisseling. Het Drawing Centre organiseert presentaties, residenties, masterclasses en publicaties, en biedt een breed publieks- en educatieprogramma.

Drawing Centre Diepenheim nodigt kunstenaars en beschouwers uit en creëert een vruchtbare bodem voor samenwerking en wederzijdse inspiratie. Drawing Centre Diepenheim biedt een meervoudig podium met tuinen, archieven, werk- en tentoonstellingsruimtes, publieke ruimtes en het landschap naast elkaar, als gelijkwaardige ruimtes voor onderzoek, uitwisseling, presentatie en residenties.

Drawing Centre Diepenheim werkt voor de residenties samen met Werkplaats Diepenheim. Daar is ruim 850 vierkante meter beschikbaar aan woonruimte, ateliers en werkplaatsen, waaronder een lithografiewerkplaats en een gemeenschappelijke ruimte. De Werkplaats biedt ook faciliteiten voor dans, muziek en theater waaronder een binnen- en een buitenpodium voor repetities en optredens.

Het resultaat van beide werkperiodes zal in overleg met Drawing Centre Diepenheim geïntegreerd worden in het lopende presentatieprogramma. In overleg met de individuele deelnemers wordt gezocht naar een passende presentatievorm of activiteit.

Voor wie

De residentie is bedoeld voor een kunstenaar die zich wil verdiepen in tekenen en/of ermee wil experimenteren. Er is een voorkeur voor een kunstenaar die tijdens de residentie een relatie aangaat met de landschappelijke omgeving en/of met de community van Diepenheim. We vragen deze makers en denkers om landschap, tuinen, residenties, tentoonstellingsruimte, archieven en publieke ruimte in hun onderzoek en verkenningen te betrekken en deze ruimtes te activeren.

Werkperiode

Er zijn 2 werkperioden beschikbaar van 3 maanden:

  • 1 april  – 30 juni 2023
  • 1 september – 30 november 2023

De voorkeur voor de verblijfsperiode moet in het aanvraagformulier aangegeven worden. Het streven is om zoveel mogelijk de periode van voorkeur toe te kennen. Deze werkperiode is onder voorbehoud en afhankelijk van hoe het coronavirus zich ontwikkelt.

Hoeveel?

Het Mondriaan Fonds stelt een bijdrage van €2.000 per maand ter beschikking voor reis-, materiaal- en verblijfskosten. Dit bedrag is bedoeld voor één persoon. Daarnaast wordt van de gekozen resident een eigen bijdrage van 10% verwacht. Dit is automatisch door het Mondriaan Fonds in haar bijdrage verrekend. Je hoeft niets te doen.

Indien een duo of samenwerkingsverband voor een gastatelier wordt geselecteerd, wordt het bedrag voor het gastatelier verhoogd met een bedrag voor extra reiskosten en een evenredig bedrag voor de verblijfskosten voor de andere aanvrager. De huur van de studio/woonruimte, begeleiding en presentatie zijn niet in het subsidiebedrag opgenomen en komen voor rekening van het Mondriaan Fonds.

Aanvragen

De deadline voor het indienen van een aanvraag voor een werkperiode is 3 oktober 2022, vóór 17:00u CET.

Lees voor het indienen van een aanvraag de uitleg Residency voor de voorwaardenbeoordeling en aanvraagprocedure. Lees ook de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op bijdragen van het Mondriaan Fonds.

Algemene voorwaarden

Vragen & contact

Vragen over deze regeling? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Of bel 020 523 15 23 of mail naar vasb@zbaqevnnasbaqf.ay.

Joyce Poot

projectmedewerker Stuur een mailtje

Kalender