FACT – Verenigd Koninkrijk

Voor wie: beeldend kunstenaars en curatoren
Wat:
1 werkperiode van 3 maanden
Wanneer:
1 september 2025 – 29 november 2025

The (New) Constellation. Agnes Varda and Tina Kult editing at FACT Residency, Liverpool, UK.

Start je aanvraag

Voldoe je aan de voorwaarden en heb je de checklist doorlopen?

Let op! Wil je aanvragen voor deze residency? Ga terug naar Residency voor de voorwaarden, beoordeling en checklist voor je aanvraag.

FACT is de toonaangevende organisatie in het Verenigd Koninkrijk voor het ondersteunen en tonen van kunst en films met een focus op nieuwe technologie en digitale cultuur. FACT heeft als doel het leven te verrijken en de toekomst met film, kunst en creatieve technologie vorm te geven. We creëren ruimtes waarin mensen, kunst en technologie samenkomen; waar de innovatieve geest zich kan voeden en ontwikkelen, creatieve inspiratie opbloeit, opkomend talent steun vindt en het leven van mensen wordt getransformeerd. Onze missie is om de kunstenaarspraktijk te stimuleren. Elk jaar ondersteunen we tientallen kunstenaars middels commissies en samenwerkingen. We bieden mogelijkheden je carrière een boost te geven door nieuw werk te maken en te presenteren en samen te werken met wetenschappers, technologen, radicale denkers en community’s in Liverpool om ideeën uit te diepen en nieuwe manieren van werken te creëren. Met onze leerprogramma’s zijn we zeer actief betrokken bij jongeren en volwassenen uit Liverpool en openen we deuren naar ons talentontwikkelingsprogramma.

Voor wie

Beeldend kunstenaars en curatoren kunnen een aanvraag indienen. Er is plaats voor één kunstenaar.

Werkperiode

Er is 1 werkperiode van 3 maanden beschikbaar van 1 september 2025 tot 29 november 2025.

Hoeveel?

De kosten voor de huur van de studio en woonruimte en de ondersteuning van de resident door FACT Liverpool worden rechtstreeks door het Mondriaan Fonds aan FACT Liverpool voldaan. De overige kosten voor reizen, levensonderhoud en materialen voor elke werkperiode zijn vastgesteld op €7.166,- voor beeldend kunstenaars, en curatoren ontvangen €5.672,- Dit bedrag is voor één persoon. Van de resident wordt een eigen bijdrage van 10% verwacht. Dit wordt door het Mondriaan Fonds in haar bijdrage verrekend.

De bijdrage aan kunstenaars die gevestigd zijn in het Caribisch deel van het Verenigd Koninkrijk kan worden verhoogd om tegemoet te komen aan eventuele hogere reiskosten. Dit wordt per situatie bekeken.

Aanvragen

De deadline voor het indienen van een aanvraag voor een residency bij FACT Liverpool in 2024 is 21 maart, vóór 16:00 PM (CET) / 10:00 PM (AST). Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sreymom Korng via ferlzbz.xbeat@zbaqevnnasbaqf.ay

Een bijdrage voor een FACT Liverpool residency kan alleen worden aangevraagd tijdens jaarlijkse selectierondes die door het Mondriaan Fonds worden aangekondigd op de website. Lees voor het indienen van een aanvraag de uitleg over de voorwaarden, beoordeling en aanvraagprocedure. Lees ook de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op bijdragen van het Mondriaan Fonds.

Algemene voorwaarden

Selectie

De selectie wordt gedaan met behulp van een adviescommissie van het Mondriaan Fonds. Op basis van de ingediende documenten draagt de commissie kandidaten voor aan FACT Liverpool. FACT Liverpool kiest de uiteindelijk deelnemer voor de residency. Aanvragen moeten in het Engels worden ingediend.

Andere bijdragen voor residencies in binnen- en buitenland

Omdat per ronde voor één resident gekozen wordt, zullen veel aanvragers teleurgesteld worden. We willen je daarom op de mogelijkheid wijzen dat voor een andere residency een Kunstenaar Project aangevraagd kan worden. De residency waarvoor je aanvraagt mag niet aangeboden zijn in één van de aanvraagrondes van het Mondriaan Fonds.

Vragen & contact

Vragen over deze regeling? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Of bel 020 523 15 23 of mail naar vasb@zbaqevnnasbaqf.ay.

Sreymom Korng