Activiteiten Uitgelicht

10e editie Prospects bijna van start!

Van 19 t/m 22 mei organiseert het Mondriaan Fonds voor de 10e keer op rij de tentoonstelling Prospects tijdens Art Rotterdam. De tentoonstelling laat het werk zien van 88 startende kunstenaars. Alle kunstenaars ontvingen in 2020 een financiële bijdrage van het Mondriaan Fonds om een start te maken met hun carrière. Prospects laat zien wat mede dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand is gekomen.

Het Mondriaan Fonds organiseert Prospects jaarlijks om de zichtbaarheid van startende kunstenaars een extra impuls te geven. Door de nabijheid van Art Rotterdam kunnen kunstprofessionals en verzamelaars, maar ook een brede groep geïnteresseerden kennismaken met het werk van deze veelbelovende kunstenaars.

Verspreid over meerdere ruimtes op het Van Nelle terrein zal werk te zien zijn van startende en opkomende kunstenaars. Het aanbod varieert van fotografie tot wandtapijten, van video tot schilderijen, en van performances tot sculpturen. Er is een speciale cinema ingericht, er zijn (doorlopende) performances en kunstenaars gaan in gesprek over hun werk.

Nieuw dit jaar is de uitbreiding van Prospects naar het Expeditiegebouw, recht tegenover de ingang van Art Rotterdam.

Bekijk de profielen van alle 88 kunstenaars hier.