Delfina Foundation – Londen, Verenigd Koninkrijk

Voor wie: beeldend kunstenaars en curatoren en beschouwers
Wat: 1 werkperiode van 3 maanden
Wanneer: 23 september 2024 – 15 december 2024

DelfinaFoundation Foto Tim Bowditch

Start je aanvraag

Voldoe je aan de voorwaarden en heb je de checklist doorlopen?

Let op! Wil je aanvragen voor deze residency? Ga terug naar Residency (internationaal) voor de voorwaarden, beoordeling en checklist voor je aanvraag.

Delfina Foundation in Londen is één van de bekendste residency programma’s van het Verenigd Koninkrijk. Hun doel is het bevorderen van artistieke uitwisseling en experiment en de residencies vormen hiervan de kern.

Delfina biedt beeldend kunstenaars, curatoren en critici een platform om onderzoek te doen, ideeën uit te werken en hun praktijk te positioneren binnen het mondiale discours. Delfina introduceert de residenten niet alleen in de kunstscene van Londen, maar ook in een groot internationaal netwerk.

Delfina Foundation is gevestigd in een gebouw op 29-31 Catherine Place in het centrum van Londen, vlak bij Buckingham Palace. Er is ruimte voor 6 tot 8 internationale residenten. Iedereen heeft een eigen kamer tot zijn beschikking en de keuken en badkamer samen deelt.

Het residency programma begint met een reeks bezoeken aan musea, galeries en non-profit platforms. Door deze bezoeken leren de residenten elkaar kennen en wordt hun werk en dat van anderen bediscussieerd. Tijdens de werkperiode worden ook discussies georganiseerd met kunstenaars die in Londen wonen en werken. Er zijn portfoliobesprekingen met curatoren en er is regelmatig een netwerklunch. Van de residenten wordt verwacht dat zij aan al deze activiteiten deelnemen.

Voor deze residency wordt geen concreet projectvoorstel verwacht, maar wel een duidelijke motivatie waarom je aan dit programma wilt deelnemen, wat voor onderzoek je wilt gaan doen en hoe dit onderzoek kan bijdragen aan het programma.

Eerder hebben o.a. Vibeke Mascini, Urok Shirhan, Maja Bekan, Daniel Jacoby Kratell en Jasmijn Visser aan deze residency deelgenomen.

Voor wie

De residency bij Delfina Foundation kan aangevraagd worden door beeldend kunstenaars en curatoren en beschouwers. Aanvragen voor duo’s is niet mogelijk bij deze residency.

Werkperiode

Er is 1 werkperiode beschikbaar:

  • 23 september 2024 – 15 december 2024

De voorkeur voor de verblijfsperiode moet in het aanvraagformulier aangegeven worden. Er zal naar gestreefd worden om zoveel mogelijk de periode van voorkeur toe te kennen. Deze werkperiode is onder voorbehoud en kan wijzigen, bijvoorbeeld afhankelijk van hoe het coronavirus zich ontwikkelt.

Hoeveel?

Het Mondriaan Fonds stelt per periode een bijdrage van € 8.203 voor een kunstenaar en € 6.412 voor een curator/beschouwer ter beschikking voor de reiskosten, materiaalkosten en de kosten voor levensonderhoud. Dit bedrag is bedoeld voor 1 persoon. Daarnaast wordt van de gekozen resident een eigen bijdrage van 10% verwacht. Dit wordt automatisch door het Mondriaan Fonds in haar bijdrage verrekend. Je hoeft niets te doen.

De kosten voor de huur van de studio/woonruimte en de ondersteuning van de resident door Delfina Foundation zijn niet in het subsidiebedrag opgenomen en worden rechtstreeks door het Mondriaan Fonds aan Delfina Foundation voldaan.

De bijdrage aan kunstenaars die gevestigd zijn in het Caribisch deel van het Koninkrijk kan worden verhoogt om tegemoet te komen aan eventuele hogere reiskosten. Dit wordt per situatie bekeken.

Aanvragen

De selectie wordt gedaan door een adviescommissie. Op basis van de ingediende documenten draagt de adviescommissie kandidaten voor aan Delfina waarnaar zij de deelnemers voor de residency kiezen.

De deadline voor het indienen van een aanvraag voor een werkperiode 2024 is op 13 maart 2023, vóór 17:00 uur (CET) / 12:00 uur (AST). Voor meer informatie kun je contact opnemen met Fenna Lampe sraan.ynzcr@zbaqevnnasbaqf.ay / 020-5231 506.

Een bijdrage voor deze residency kan alleen worden aangevraagd tijdens jaarlijkse selectierondes die door het Mondriaan Fonds worden aangekondigd op de website. Lees voor het indienen van een aanvraag de uitleg voor de voorwaarden, beoordeling en aanvraagprocedure. Deze vind je via Residency (internationaal).

Lees ook de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op bijdragen van het Mondriaan Fonds.

Algemene voorwaarden

Selectie

De selectie wordt gedaan met behulp van een adviescommissie. Op basis van de ingediende documenten draagt de adviescommissie kandidaten voor aan Delfina. Zij kiezen de uiteindelijke deelnemers voor de residency. Aanvragen moeten in het Engels ingediend worden.

Andere bijdragen voor residencies in binnen- en buitenland
Omdat per ronde voor 1 of 2 resident(en) gekozen kan worden, zullen veel aanvragers teleurgesteld worden. We willen je daarom op de mogelijkheid wijzen dat voor een andere residency een Kunstenaar Project aangevraagd kan worden. De residency waarvoor je aanvraagt mag niet aangeboden zijn in één van de aanvraagrondes van het Mondriaan Fonds.

Vragen & contact

Vragen over deze regeling? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Of bel 020 523 15 23 of mail naar vasb@zbaqevnnasbaqf.ay.

Fenna Lampe