Activiteit

De Mondriaan Fonds podcast

Wil je meer weten over de financieringsmogelijkheden van het Mondriaan Fonds? Luister de Mondriaan Fonds podcast! In deze podcastreeks belichten we de financieringsmogelijkheden en activiteiten van het fonds vanuit verschillende perspectieven.

Aflevering 1: Kunstenaar Start

In de eerste aflevering van de Mondriaan Fonds podcast, zetten de we de startende kunstenaar centraal. We bespreken een paar belangrijke eerste stappen in de carrière van een beginnend kunstenaar. Zo vragen we curator Johan Gustavsson en galeriehouder Nieck de Bruijn om tips. Hoe kom je als startende kunstenaar in het vizier van een curator? En hoe vind je een galerie die bij jou past? Uiteraard komt de kunstenaar ook zelf aan het woord. Ana Oosting en Inez de Brauw blikken terug op hun eigen start en delen hun eigen ervaringen. Projectmedewerker Douke Ijsselstein van het Mondriaan Fonds vertelt meer over de mogelijkheden binnen het fonds.

Luister de aflevering hieronder:

 

Aflevering 2: KunstKoop

In deze aflevering van de Mondriaan Fonds podcast staat kunst kopen centraal. Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? Kunstenaar Jochem Rotteveel, galerist Merel de Kok, verzamelaar Ger van Dam, de Young Collectors circle en projectmedewerker Carmen Muskee van het Mondriaan Fonds vertellen je alle ins en outs in deze audiozoektocht voor de beginnende verzamelaar.

De KunstKoop is een initiatief van het Mondriaan Fonds en wordt mede mogelijk gemaakt door Santander Consumer Finance. Meer weten over de KunstKoop? Ga naar kunstkoop.nl

 

Aflevering 3: Kunst Opdracht

Wil je een opdracht geven aan een kunstenaar voor een nieuw kunstwerk dat voor iedereen te zien is? Bijvoorbeeld op straat, in het ziekenhuis of op school? In deze aflevering van de Mondriaan Fonds podcast staat de regeling Kunst Opdracht centraal. We vertellen je alles wat je moet weten over kunst in de publieke ruimte en hoe jij je plannen kunt verwezenlijken.

Opdrachtgever Let Geerling van het Radboud UMC en kunstenaar Tanja Smeets vertellen over het werk ‘De Glazen Tuin’ waarin voorwerpen met een persoonlijk verhaal van patiënten en medewerkers zijn opgenomen. En opdrachtgever Kees Maas van het Dr. Mollercollege en kunstenaar Guido Geelen komen aan bod. Ze bespreken het Eeuwbeeld dat werd gemaakt ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de school. De scholieren geven hun ongezouten mening. Tot slot, vertelt citymarketeer Annemieke van Wegen-Delhaas van de gemeente Rotterdam over de meerwaarde van kunst in de publieke ruimte.

Kunst Opdracht is een initiatief van het Mondriaan Fonds. Meer weten over de regeling? Klik hier.

Vragen & contact

Vragen over de podcast? Of heb je een suggestie of verzoek voor de volgende aflevering? Neem contact op met onze communicatieafdeling.

Bel 020 523 15 23 of mail naar pbzzhavpngvr@zbaqevnnasbaqf.ay.

Esther Schussler (met verlof)