Let op geld lenen kost geld

100% kunst, 0% rente

Wil je kunst of design kopen? Misschien is de KunstKoop iets voor jou!

Let op: Het Mondriaan Fonds heeft bericht ontvangen van Santander Consumer Finance dat zij de samenwerking met betrekking tot de KunstKoop per 1 januari 2024 beëindigen. Nog tot 1 januari 2024 kunnen particulieren een KunstKooplening aanvragen bij Santander. Bestaande leningen blijven doorlopen. Het Mondriaan Fonds gaat komende tijd op zoek naar een goed alternatief om de verkoop van kunst in Nederland te blijven stimuleren.

Bij ruim 120 galeries verspreid over heel Nederland koop je met de KunstKoop hedendaagse kunst en design op afbetaling. Van foto tot illustratie, van sieraden tot design, van sculptuur tot schilderij – , je betaalt in maandelijkse termijnen, terwijl je het werk al thuis hebt.

Je lost het bedrag in jouw tempo af, soms al voor 2 tientjes per maand. Zónder rente, want die betaalt het Mondriaan Fonds voor je.

De voordelen van de Kunstkoop:

  • Jouw nieuwe aanwinst meteen in huis;
  • Je betaalt in overzichtelijke maandelijkse termijnen;
  • Galerie en kunstenaar worden meteen betaald;
  • Zonder rente, die betaalt het Mondriaan Fonds.

Het Mondriaan Fonds maakt de Kunstkoop mogelijk samen met Santander Consumer Finance. Wees je bewust dat de KunstKoop een renteloze lening is waar voorwaarden aan verbonden zijn. Die lees je hieronder.

Deelnemende galeries

Ruim 120 galeries zijn aangesloten bij de KunstKoop in Nederland. Loop gerust eens bij ze binnen of bel om een afspraak te maken. In de galerie kunnen ze je ook meer vertellen over de KunstKoop. Bekijk de galeries hieronder.

 

Deelnemende Galeries

'De KunstKoop maakt het makkelijker om je eerste grote werk te kopen.'

Kunstkoper Roline

Lees verder

Rekentool

Je kunt de hoogte van maandelijkse aflossingen berekenen via de rekentool. Zo zie je in een oogopslag wat de KunstKoop voor je kan betekenen bij de aanschaf van een kunstwerk.

Kunstkooplening

Een KunstKooplening is minimaal € 250 en maximaal € 7500

Looptijd

Kies hier de looptijd

Bedrag per maand

 

KunstKoop podcast

In deze aflevering van de Mondriaan Fonds podcast staat kunst kopen centraal. Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? We vertellen je alle ins en outs in deze audiozoektocht voor de beginnende verzamelaar.

Luister hier

'Dat sommige kunstwerken wat prijziger zijn hoeft niet te betekenen dat het meteen onbereikbaar is.'

Kunstkoper Ruben

Lees verder

Hoe werkt de KunstKoop?

Stap 1: Je besluit een kunstwerk te kopen bij een galerie die is aangesloten bij de KunstKoop en geeft aan dat je gebruik wilt maken van de KunstKooplening

Stap 2: De galerie vult een paar gegevens over de aankoop voor jou in om de Kunstkooplening bij Santander te starten. Om het aanvraagproces te voltooien ontvang je vervolgens van Santander een e-mail. Deze kun je op eigen gelegenheid invullen en de gevraagde documenten uploaden.*

Stap 3: Als de aanvraag wordt goedgekeurd, betaalt Santander het leenbedrag aan de galerie waarna de galerie het deel aan de kunstenaar betaalt. En jij lost het in termijnen af. Het Mondriaan Fonds betaalt de rente van jouw lening aan Santander dus jij hebt geen bijkomende kosten.

*Omdat de Kunstkoop een lening is, worden documenten van je gevraagd om je identiteit en je inkomsten & lasten te toetsen en te bewijzen. Hier vind je een checklist met alle documenten die Santander vraagt wanneer je een KunstKooplening gaat aanvragen.

De aanvraag voor een KunstKooplening moet bovendien worden ondertekend met de online identificatie tool iDIN. iDIN wordt aangeboden door ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank en Bunq. Particulieren die internetbankieren bij deze banken, kunnen direct gebruik maken van iDIN. Triodos Bank biedt vanaf 1 juni 2021 niet langer het online identificatiemiddel iDIN aan.

Voorwaarden

De KunstKoop is een regeling van het Mondriaan Fonds en wordt mede mogelijk gemaakt door Santander Consumer Finance om kunstkoop in Nederland te stimuleren. Omdat het een lening is, zijn er voorwaarden aan de KunstKoop verbonden. Deze vind je hieronder. Ook de galeriehouder kan je hier meer over vertellen.

 

Over Santander Consumer Finance

Om de KunstKoop aan te kunnen bieden werkt het Mondriaan Fonds samen met Santander Consumer Finance. Dit is een consumentenfinancieringsbedrijf dat in handen is van Santander Group en een van de grootste financiële instellingen ter wereld. Zij bieden consumptieve kredieten (persoonlijke lening, doorlopend krediet en betaalkaarten met krediet) en autofinancieringen via diverse kanalen.

Bij vragen over de KunstKoop,  kun je altijd hun website bekijken. Bij de veelgestelde vragen vind je zeker alle antwoorden terug.

De KunstKoop is een persoonlijke lening (niet-doorlopend kredietaanbod) van Santander Consumer Finance. Toetsing en registratie door Bureau Krediet Registratie (BKR). De voorwaarden en het standaard informatieblad ontvang je automatisch bij de aanvraag maar kun je ook hier vinden. Galeries treden op als vrijgestelde bemiddelaar van Santander. Het Mondriaan Fonds, de galeries en Santander geven geen advies. Je dient zelf te bepalen of het door jou gewenste financieel product aansluit bij jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.