Let op geld lenen kost geld

100% kunst, 0% rente

Wil je kunst of design kopen? Misschien is de KunstKoop iets voor jou!

Let op: KunstKoop-partner Tinka heeft onlangs bekend gemaakt de samenwerking met de galeries voor de KunstKoop per direct op te zeggen. Tinka geeft aan dat dit samenhangt met het recente besluit om, vanwege een gebrek aan investeringen, in het geheel geen nieuwe kredieten meer aan te bieden. Het Mondriaan Fonds gaat de komende tijd op zoek naar een alternatief om de verkoop van kunst in Nederland te blijven stimuleren. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent de KunstKoop, zullen wij hierover communiceren op onze website. Voor meer informatie klik hier.

Bij galeries verspreid over heel Nederland koop je met de KunstKoop hedendaagse kunst en design op afbetaling. Van foto tot illustratie, van sieraden tot design, van sculptuur tot schilderij – , je betaalt in maandelijkse termijnen, terwijl je het werk al thuis hebt.

Je lost het bedrag in jouw tempo af, soms al voor 2 tientjes per maand. Zónder rente, want die betaalt het Mondriaan Fonds voor je.

De voordelen van de Kunstkoop:

  • Jouw nieuwe aanwinst meteen in huis;
  • Je betaalt in overzichtelijke maandelijkse termijnen;
  • Galerie en kunstenaar worden meteen betaald;
  • Zonder rente, die betaalt het Mondriaan Fonds.

Het Mondriaan Fonds maakt de Kunstkoop mogelijk samen met Tinka. Wees je bewust dat de KunstKoop een renteloze lening is waar voorwaarden aan verbonden zijn. Die lees je hieronder.

Deelnemende galeries

Er zijn verschillende galeries aangesloten bij de KunstKoop in Nederland. Loop gerust eens bij ze binnen of bel om een afspraak te maken. In de galerie kunnen ze je ook meer vertellen over de KunstKoop. Bekijk de galeries hieronder (let op: deze lijst is niet up to date).

 

Deelnemende Galeries

'De KunstKoop maakt het makkelijker om je eerste grote werk te kopen.'

Kunstkoper Roline

Lees verder

Rekentool

Je kunt de hoogte van maandelijkse aflossingen berekenen via de rekentool. Zo zie je in een oogopslag wat de KunstKoop voor je kan betekenen bij de aanschaf van een kunstwerk.

Kunstkooplening

Een KunstKooplening is minimaal € 250 en maximaal € 7500

Looptijd

Kies hier de looptijd

Bedrag per maand

 

KunstKoop podcast

In deze aflevering van de Mondriaan Fonds podcast staat kunst kopen centraal. Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? We vertellen je alle ins en outs in deze audiozoektocht voor de beginnende verzamelaar.

Luister hier

'Dat sommige kunstwerken wat prijziger zijn hoeft niet te betekenen dat het meteen onbereikbaar is.'

Kunstkoper Ruben

Lees verder

Voorwaarden

De KunstKoop is een regeling van het Mondriaan Fonds en wordt mede mogelijk gemaakt door Tinka om kunstkoop in Nederland te stimuleren. Omdat het een lening is, zijn er voorwaarden aan de KunstKoop verbonden. Deze vind je binnenkort hieronder.

Over Tinka

Om de KunstKoop aan te kunnen bieden werkt het Mondriaan Fonds samen met Tinka. Tinka biedt verschillende financiële producten aan via (web)winkels waarmee consumenten hun aankopen kunnen financieren. De samenwerking met de KunstKoop maakt het voor kunstkopers mogelijk om via de Tinka app een aanvraag te doen voor een KunstKooplening en wordt direct inzicht verkregen in het leenbudget. Tinka staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Wil je meer weten over betalen in termijnen met Tinka, kijk dan op de klantenservicepagina van Tinka.