KunstKoop

KunstKoop voor kunstkopers

Ben je fervent kunstkijker, maar denk je dat kunst kópen alleen is weggelegd voor de happy few met een dikke bankrekening? Dan hebben we goed nieuws voor je! Met de KunstKoop hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen, maar maak je jezelf wel in één klap kunstverzamelaar. Of het nou een foto is, een schilderij of een object, met de KunstKoop geef je een upgrade aan je interieur en vooral ook aan jezelf.

KunstKoop. Foto: Johan Nieuwenhuize.

Van foto tot illustratie, van design tot schilderij – in totaal doen 120 galeries verspreid over heel Nederland mee, dus genoeg plekken om kunst te kopen. Je kunt natuurlijk ook eerst thuis online research doen om te kijken wat bij je past.

Merel Coebergh (Consultancy Studio Coebergh, 34) weet er alles van:

Dit doek van Jacqueline de Jong, dat ik zonder KunstKoop no way had kunnen kopen, stimuleert me om bij het waarmaken van mijn dromen tot het uiterste te gaan. En, daar waarschuwden vriendinnen mij al voor: kunst kopen is besmettelijk; het smaakt zomaar naar meer.’

Meer ervaringen

Hoe werkt het?

Onze Kunstkoop-partner Santander Consumer Finance heeft een online systeem ontwikkeld waarmee de KunstKoop voortaan volledig digitaal is en daardoor ook sneller en makkelijker dan ooit. De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. Het Mondriaan Fonds betaalt die namelijk voor je, omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer mensen mogelijk te maken. Je betaalt een werk in maandelijkse termijnen, maar in de tussentijd staat het wel al bij je thuis. Omdat het een lening is, zijn er voorwaarden aan de KunstKoop verbonden. Zo moet je bijvoorbeeld minimaal 18 maar jonger dan 75 jaar zijn en is er een minimaal en een maximaal bedrag dat je mag lenen.

Meer weten?

Bekijk de KunstKoop website voor de voorwaarden en de handige rekentool waarmee je kunt zien hoeveel een bepaald werk je per maand gaat kosten. Ook laat de website zien welke galeries aangesloten zijn bij de Kunstkoop – verspreid over heel Nederland. Ook kun je navraag doen bij de deelnemende galeries of contact opnemen met Carmen Muskee van het Mondriaan Fonds.

Bezoek website

Vragen & contact

Vragen over de KunstKoop? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Esther Schussler