Regelingen Archief

Inflatiecorrectie per 1 januari 2023 voor kunstenaars en curatoren

Kunstenaars en curatoren ontvangen binnen een aantal regelingen een tegemoetkoming in tijdsinvestering. Het Mondriaan Fonds heeft hiervoor een standaardbedrag vastgesteld. Vanaf 1 januari 2023 voeren we een inflatiecorrectie door binnen de regelingen Kunstenaar Start, Kunstenaar Basis, Kunstenaar Project, Curator Beschouwer. De correctie geldt ook voor Residency, Publicaties en Kunst Media en wordt meteen doorgevoerd in de nieuwe aanvraagronde van deze regelingen. Omdat deze correctie per 1 december wordt opgenomen in de aanvraagformulieren van deze regelingen, komen alle aanvragen die niet zijn ingediend per 30 november 17.00 uur (CET) te vervallen. Vanaf 1 december kan er dan weer voor deze regelingen worden aangevraagd met het nieuwe aanvraagformulier waarin de correctie is doorgevoerd.

Belangrijk om te weten: aanvragen die een (subsidie)periode hebben die start in 2023, krijgen het nieuwe standaardbedrag. Ook als de aanvrager een oud aanvraagformulier heeft gebruikt.

Heb je een aanvraag in voorbereiding?

Aanvragen in voorbereiding voor de regelingen Kunstenaar Start, Kunstenaar Basis, Kunstenaar Project en Curator Beschouwer kunnen tot 30 november 17.00 uur (CET) worden ingediend via het online aanvraagsysteem. Niet-ingediende aanvragen worden op 30 november na 17.00 uur (CET) automatisch verwijderd.

Houd rekening met een behandeltermijn van 3 maanden vanaf het moment dat de aanvraag volledig is ingediend. Een bijdrage kan niet met terugwerkende kracht worden toegekend.

Tip: Ben je halverwege het invullen van een aanvraagformulier en lukt het je niet om deze voor 30 november in te dienen? Je kunt een pdf van het oude aanvraagformulier op je eigen computer opslaan.

Wat houdt deze inflatiecorrectie in?

Het is een verhoging van het standaardbedrag voor de tegemoetkoming in tijdsinvestering:

  • Kunstenaar Start wordt € 22.000 (was € 20.000)
  • Kunstenaar Basis wordt € 44.000 (was € 40.000)
  • Kunstenaar Project: flexibele bijdrage wordt € 1.980 (was € 1.800); vaste bijdrage wordt € 2.585 (was € 2.350)
  • Curator Beschouwer wordt € 2.255 (was € 2.050)

Als iets niet helemaal duidelijk is, neem contact op met de contactpersoon van de betreffende regeling. De gegevens vind je onderaan de uitleg bij de regeling op de website.

Vragen & contact

Vragen over de inflatiecorrectie? Neem rechtstreeks contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Of bel 020 523 15 23 of mail naar vasb@zbaqevnnasbaqf.ay.

Carmen Muskee